in

Băiatul unor români din Liverpool moare după ce este dus acasă de la spital

Băiatul unor români din Liverpool moare după ce a fost dus acasă de la spital

Un băiat de 4 ani era „fericit și zâmbea” cu o seară înainte de a muri de septicemie la un spital din Liverpool.

Ancheta cu privire la moartea lui Ronaldo Iosif se află în desfășurare.

Tatăl lui Ronaldo, David, în vârstă de 30 de ani, a spus juriului că tocmai își adusese soția acasă după ce a născut al șaselea copil, în iunie 2019, când văzut că Ronaldo nu se simțea bine.

L-au dus la departamentul de urgență al lui Spitalului Alder Hey, iar Ronaldo a fost supus unei evaluări de „triaj”, pacienții fiind prioritizați în funcție de nevoile lor medicale.

Personalul medical a decis că micuțul nu era o urgență

Examinarea de rutină l-a plasat pe Ronaldo în categoria „verde”, cel mai puțin urgentă, ceea ce înseamnă că s-a confruntat cu o așteptare de până la trei ore, înainte de a fi consultat de un medic pentru o examinare completă.

După o discuție cu medicii, părinții lui au ales să nu aștepte și s-au întors acasă, cu copilul lor.

Kiri Barrett, asistentă medicală la departamentul de urgență de la Alder Hey, a declarat juriului: „A fost o tură încărcată în noaptea în care a sosit Ronaldo.”

Essex: Tragedie fără margini într-o familie de români. Copil născut mort, după ce moașa a trimis-o acasă de la spital. „M-a trimis acasă cu niște paracetamol”

„În ciuda faptului că sunt de origine română, am putut înțelege ce spunea tatăl și a putut să mă înțeleagă pe mine. A spus că Ronaldo avea temperatură în acea seară”, a declarat aceasta în timpul anchetei.

„Băiatul era cu activ, bătea din palme și părea interesat de ce se întâmplă în jurul lui. Testele efectuate erau aproape de normal, deși ritmul cardiac și temperatura îi erau ușor crescute.”

„Tatăl a întrebat cât timp va dura să ajungă la medic și i-am spus că timpul de așteptare ar putea fi între două ore jumătate și trei ore”, a mai spus asistenta.

„I-am rugat pe părinți să ia loc în sala de așteptare, dar tatăl a spus că nu vrea să aștepte. I-am explicat de ce Ronaldo nu este genul de urgență căreia să i se acorde prioritate, dar părea nemulțumit că trebuia să aștepte acea perioadă de timp”, a mai spus cadrul medical.

„În cele din urmă, a fost alegerea lor”, a fost de părere asistenta.

Băiatul era fericit și zâmbea, dar a doua zi a murit

Kiri Barrett a adăugat că nu a externat niciodată un pacient, indiferent de cât de minoră era problema, fără ca acesta să fie văzut mai întâi de un medic.

Lauren Graham, asistentă stagiară la momentul incidentului, a spus că atunci când Ronaldo a fost adus la urgență era „fericit, zâmbea și chicotea”.

Starea lui Ronaldo s-a deteriorat peste noapte și când a fost adus înapoi la Spitalul Alder Hey a doua zi dimineață de către părinții săi, a fost dus de urgență la o unitate de resuscitare.

În mod tragic, în ciuda eforturilor disperate de a-l salva, copilul de patru ani a fost declarat mort la câteva ore de la sosirea la spital. O examinare post-mortem a arătat ulterior că a murit de septicemie în urma unei infecții meningococice.

Medicul legist urmează să își expună verdictul după deliberările juriului, scrie Liverpool Echo.


…Băiatul unor români din Liverpool moare după ce a fost dus acasă de la spital…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.3]

Zeci de mii de luptători ISIS ajung în Ucraina pentru a-l ajuta pe Putin

Zeci de mii de luptători ISIS ajung în Ucraina pentru a-l ajuta pe Putin

Vremea o ia complet RAZNA: La Londra se anunță temperaturi de 28 de grade CELSIUS în aprilie

Vremea o ia complet RAZNA: La Londra se anunță temperaturi de 28 de grade CELSIUS în aprilie