În Canary Wharf, inima lumii financiare din Londra, un start-up pornit în urmă cu doar cinci ani începe să câştige tot mai mult teren în faţa giganţilor care dominau până nu demult industria transferurilor de bani. În spatele succesului poveştii TransferGo se află sutele de mii de migranţi români care au plecat la muncă în Marea Britanie şi care trimit bani acasă.
“Misiunea noastră este să facem trimiterea de bani acasă cât mai simplă și mai avantajoasă pentru toată lumea. Sistemul electronic ingenios care face posibil ca banii să fie trimişi şi primiţi aproape în timp real le permite românilor din UK să facă tranzacţii foarte rapid, din contul lor în contul beneficiarului.” spune Daumantas Dvilinskas, CEO şi co-fondator al TransferGo.
Totul e online şi simplu de urmărit. Fără să mergi la ghișee, fără să stai la cozi, fără completarea unui vraf de hârtii şi fără să cauți cel mai avantajos curs valutar. Poți face totul online, de pe mobil, tabletă sau calculator. Banii sunt viraţi online, iar transferul se face la o rată mult mai bună decât cea practicată de majoritatea băncilor sau operatorilor cu bani lichizi. Pentru a vedea diferențele, compania spune că cel mai bine este să compari costul final și să vezi exact câți bani ajung la destinație. Multe din servicii pot avea costuri ascunse pe lângă cele afișate, așa ca e important să cercetezi cu atenție mai întâi.
Şi dacă ne uităm la costuri, dacă băncile percep o taxă medie de transfer de 10 lire, TransferGo are o taxă fixă de transfer de 0,99 lire pentru bani livrați în următoarea zi lucrătoare, 1,99 lire pentru bani livrați în aceeași zi sau 4,99 lire pentru bani livrați în doar 30 de minute. Toate aceste comisioane sunt fixe, asta înseamnă ca indiferent cât vrei să trimiți comisionul de transfer rămâne același. De exemplu: dacă vrei să trimiți 500 de lire, 5000 sau 10.000 de lire prin opțiunea standard plătești tot 0.99 lire comision.
De unde a pornit
În urmă cu câţiva ani, un grup de prieteni care aveau un business de import-export şi-au dat seama că afacerile lor sunt foarte serios afectate de calitatea şi costurile oferite de băncile care se ocupau pe atunci de transferul internaţional de bani. “Într-o bună zi, una dintre marile bănci din Marea Britanie a reușit să trimită banii noștri, nu numai într-o țară greșită, dar și într-o monedă greșită, ceea ce a însemnat că am pierdut partenerii din lanțul de aprovizionare, am primit penalizări și credibilitatea noastră a primit o lovitură puternică”, îşi aminteşte Daumantas Dvilinskas, CEO şi cofondator al TransferGO. În urma experienţei, a cerut băncii în cauză compensaţii. În răspuns, reprezentanţii instituţiei admiteau că a fost greşeala lor, însă precizau că este împotriva politicii băncii să ofere despăgubiri. A fost picătura care a umplut paharul, spune Daumantas, inclus de revista americană Forbes în topul celor mai de succes 30 de antreprenori sub 30 de ani.
TransferGo este activ pe piața din România din iunie 2015 şi oferă servicii de transfer de bani între 45 de ţări din întreaga lume. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează puteți accesa: www.transfergo.ro
Vești bune: românii nu mai depind de programul operatorilor când trimit bani internațional!