in

Bandă de hoți români aruncată în închisoare. Toți recidiviști, unul condamnat pentru crimă în România

O bandă formată din trei persoane, doi bărbați și o femeie, fura de la vârstnicii din Essex și Hertfordshire.

Cei trei au fost condamnați după ce au pledat vinovați pentru furt organizat de carduri bancare.

Potrivit Brehamwood & Elstree Time, Marius Mereson, unul dintre membrii bandei fusese condamnat la opt ani de închisoare pentru crimă, în România, în 1998.

Ceilalți membri ai bandei erau Răzvan Dorosin și Carmen feraru.

„Sunteți o rușine, nu ați luat în considerare durerea pe care ați cauzat-o vârstnicilor și celor vulnerabili, iar efectul asupra lor a fost catastrofal”, a spus judecătorul.

Nu mai puțin de 16 persoane au fost vizate de atacurile celor trei români, în Essex și Hertfordshire, paguba totală însumând 19.760 de lire sterline, carduri bancare, dar și obiecte dragi victimelor, precum fotografii de familie pierdute atunci când le-au fost golite poșetele.

Infracțiunile au fost executate în mod planificat, în special în ceea ce privește persoanele în vârstă și cele vulnerabile”, a declarat procurorul.

Femeia îi îmbrățișa pe pensionari și, în timp ce victima era distrasă, membrii grupului furau poșete, portmonee și bani.

Furturile au avut loc în Waltham Cross, St. Albans, Billericay, Bishop’s Stortford, Hatfield, Hemel Hempstead și Berkhamsted.

Pe 2 august anul trecut, în St. Albans, unui bărbat de 98 de ani i s-a furat cardul bancar. 700 de lire sterline au fost ulterior cheltuite de pe el într-un magazin.

O femeie de 63 de ani, din Waltham Cross, a fost deposedată de 600 de lire sterline, iar acum spune că îi este frică să intre în centrul orașului.

În Essex, o femeie în vârstă de 53 de ani, din Billericay, a fost păgubită de 165 de lire sterline.

Într-un alt incident, un bărbat în vârstă de 90 de ani a raportat că a fost îmbrățișat în Berkhamsted de o femeie necunoscută și că banii i-au dispărut.

Cei trei inculpați au fost arestați în apropierea unui magazin Waitrose, în Berkhamsted, pe 27 octombrie.

Și Dorosin avusese anterior o condamnare pentru furt, în timp ce Feraru mai fusese condamnată pentru aceeași faptă.

Dorosin a spus că s-a implicat în furturi pentru a-și plăti datoriile.

Mereson, de 40 de ani, fără nicio adresă fixă, a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare, în timp ce Dorosin, de 33 de ani, din Longbridge Road, Dagenham și Feraru, în vârstă de 47 de ani, au fost închiși pentru doi ani și trei luni.Frații Săndulache, proxeneții români care au speriat Europa. Cum își chinuiau și își amenințau victimele: „Vă dau foc!”

Trăiești în străinătate și vrei pensie de la statul român? Trebuie să demonstrezi că ești… VIU!