in

Barking: Patron chinez condamnat la închisoare pentru moartea unui muncitor român

Directorul și patronul chinez al unei companii unde un muncitor român a murit în timpul serviciului, zdrobit de o fereastră de 200 de kilograme, a fost închis pentru patru ani.

Naționalul chinez Han Rao, a cărui firmă TLW (Marea Britanie) Ltd își are sediul în Renwick Road, Barking, a fost avertizat cu privire la defecțiunile de siguranță de la ferestrele pe care le manipulau muncitorii și dintre care una a căzut pe românul Marian Iancu, în noiembrie 2015.

Judecătoarea Rebecca Poulet, care l-a condamnat pe Rao la Old Bailey, marți, 4 februarie, i-a spus chinezului: „Marian a fost un muncitor bun, harnic și de încredere. Îi plăcea să termine rapid o slujbă. De fapt, ai profitat de etica sa”.

De altfel, unul dintre manageri îl avertizase chiar în ziua morții lui Marian că acesta nu este în siguranță cărând geamurile care cântăreau peste 200 de kilograme.

Cu toate acestea, Rao nu a făcut decât să îi spună românului „să fie atent”.

Apoi, a ieșit să cumpere un ciocan, pentru ca oamenii lui să poată continua munca.


Marian și un coleg de-al său au fost lăsați să îndeplinească o sarcină pentru care era nevoie de șase lucrători, potrivit evaluării riscurilor.

Rao avea un acord verbal cu o companie multinațională pentru a dezafecta ferestrele unei clădiri.

„Mișcarea panourilor care cântăreau fiecare peste 200 de kilograme era o muncă ce necesita o evaluare și o supraveghere atentă a riscurilor. Nu ați furnizat niciuna”, a mai spus judecătoarea.

Cu toate acestea, Rao a fost acuzat de ucidere din culpă numai în urma apelurilor pentru revizuire a familiei lui Marian. În vârstă de 39 de ani, acesta a suferit mai multe leziuni la ficat, splină și inimă în urma impactului cu obiectul de 200 de kilograme.

Român mort în accident de muncă în Cornwall. I s-a făcut dreptate după trei ani. Compania vinovată nu va plăti însă nimic

Rao a fost condamnat la patru ani după ce a fost găsit vinovat de omor din neglijență gravă, la Old Bailey, pe 30 ianuarie. I s-a interzis să acționeze ca director al companiei timp de șase ani.

De asemenea, a mai fost condamnat la 15 luni de închisoare pentru încălcarea Legii 1974 privind sănătatea și siguranța la locul de muncă, pe care o va efectua simultan.

Firma chinezului va fi, de asemenea, condamnată, la 3 aprilie, fiind dispus un termen pentru a permite o investigație completă a conturilor firmei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Autoritățile britanice, surprinse de numărul românilor: „Nu știam că sunt atât de mulți”

Guvernul a decis: Trei zile de vot în diaspora la alegerile parlamentare