BBC: China în alertă. Caz de ciumă bubonică, un oraș întreg este în carantină

Autoritățile chineze au decretat stare de alertă de gradul 3 (al doilea cel mai mic pe o scară ce merge până la 4) și au sporit măsurile de prevenție după depistarea unui caz de ciumă bubonică, în provincia Mongolia Interioară, regiune autonomă din nordul Chinei, scrie BBC.

Cazul a fost semnalat la un cioban in orașul Bayannur, care este acum plasat în carantină, fiind într-o stare stabilă. Nu este clar, încă, cum a fost infectat bărbatul.

Ciuma bubonică este cauzată de o infecția bacteriană ce poate fi mortală, dar care acum este tratată cu antibiotice obișnuite aflate la dispoziția publicului larg.

Alerta de nivel trei interzice vânarea și consumul de animale care ar putea transmite boala.

Cazurile de ciuma bubonică sunt des întâlnite la nivel mondial. Madagascar a înregistrat peste 300 de cazuri în timpul unui focar, în 2017.

În luna mai a anului trecut, două persoane din Mongolia au murit din cauza ciumei, pe care au contractat-o după ce au mâncat carnea crudă a unei marmote.

Londra: Oameni decedați în case în timpul pandemiei, găsiți după săptămâni întregi. „Pandemia de COVID-19 a creat o epidemie de singurătate”

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății din Ulaanbaatar, capitala Mongoliei, a declarat pentru BBC că rinichii și carnea crudă de marmotă sunt considerate de localnici un remediu foarte eficient. Această rozătoare este un purtător cunoscut al bacteriilor care cauzează ciuma, fiind des asociată cu cazurile de infectare care apar. Vânarea ei este interzisă.

Ciuma bubonică este caracterizată de ganglioni umflați. Poate fi greu de identificat în stadiile sale incipiente, deoarece simptomele, care apar de obicei după trei până la șapte zile, sunt asemănătoare gripei.

„Spre deosebire de secolul al XIV-lea, acum știm cum se transmite această boală”, a spus medicul Shanti Kappagoda, din cadrul centrului medical Stanford.

„Știm cum să prevenim apariția acestei boli. De asemenea, putem trata pacienții cu antibiotice eficiente”, a completat medicul infecționist.

Ciuma bubonică, cunoscută și sub numele de „Moartea Neagră” a provocat în jur de 50 de milioane de decese în Africa, Asia și Europa, în secolul al XIV-lea.

Ultimul focar care a avut loc în Londra a fost „Marea Ciumă” din 1665, care a ucis aproximativ o cincime din locuitorii orașului. În secolul al XIX-lea a avut loc un focar de ciumă în China și India, care a ucis mai mult de 12 milioane de persoane.

Zece copii pozitivi din mame negative la virus, șoc în sistemul sanitar din România

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Români din diaspora, victime ale unor escroci din Vaslui. Oamenii credeau că plătesc pentru transport, dar băgau mii de lire în contul țeparilor

Anglia: Localnicii din Devon și Cornwall, revoltați de invazia turiștilor. „Întoarceți-vă și duceți-vă naibii!”