in

Belfast. Pescar român ucis pentru o sticlă de votcă. Închisoare pe viață pentru criminal


Un bărbat din Co Down, Irlanda de Nord, a fost închis pe viață miercuri, 8 ianuarie, după ce s-a declarat vinovat de uciderea unui pescar român.

La Curtea Coroanei din Downpatrick, Jason Carr, care își împlinește chiar azi, 9 ianuari, 22 de ani, s-a declarat vinovat pentru uciderea românului, pe 24 mai 2018.

Carr a mărturisit că l-a agresat pe Ștefan Zaiț, căruia i-a furat o sticlă de votcă și i-a distrus ușa casei, pe 22 mai.

Domnul Zaiț, un pescar român în vârstă de 45 de ani, a murit pe 24 mai, la două zile după ce a fost dus la spital cu leziuni la cap, inclusiv un cheag de sânge la creier și falca ruptă.

Vasile Zaiț a fost omorât în bătaie

În urma confesiunilor lui Carr, judecătorul Geoffrey Miller i-a spus criminalului că pentru infracțiunea de omor „există o singură sentință prevăzută de lege, aceea de închisoare pe viață”.

Judecătorul a ordonat să fie întocmite diverse rapoarte și a spus că va stabili pe 21 februarie perioada minimă pentru care Carr va trebui să stea în închisoare, înainte de se lua în considerare eliberarea sa condiționată.

Prietenii și rudele lui Carr umpluseră galeria publică, mulți dintre ei plângând și clătinând din cap în timpul procesului. Unul dintre ei îi spunea criminalului „ține-ți capul sus pe Jason”, în timp ce acesta era dus cu cătușe spre celulă.

Tatăl său, David Carr, este acuzat de intimidare martorului întrucât, pe 22 mai, l-a amenințat pe Zaiț „să nu contacteze poliția sau să se plângă la presă împotriva lui Jason Carr, ceea ce l-a intimidat și avea intenția de a-l intimida”.

Pescar român ucis în Irlanda de Nord. Suspecți, doi bărbați și o femeie
Crimă între români în Dagenham. Și-a ucis cumnatul cu o lovitură de cuțit în spate

Cercetat pentru proxenetism în Marea Britanie, temutul interlop Cocoș Băncuță vrea să fie liber