in

Bercow: est-europenii muncesc mai bine decât britanicii. Farage: „Bercow este o rușine!”

Imigranţii est-europeni au mai multe aptitudini şi dau dovadă de mai mult “angajament” faţă de muncă decât britanicii, a declarat preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, cu ocazia vizitei în Parlamentul de la Bucureşti, scrie The Telegraph. Potrivit oficialului britanic, sosirea a mii de muncitori din Europa de Est a adus “numeroase beneficii” Marii Britanii.Cu ocazia vizitei la Bucureşti, preşedintele Camerei Comunelor i-a atacat, totodată, pe criticii tendinţelor recente de imigraţie pentru “tonul belicos şi strident”. Afirmaţiile sale au ridicat semne de întrebare cu privire la neutralitatea sa politică, mai relatează The Telegraph.

Președintele Camerei Comunelor: tonul belicos al tabloidelor nu reflectă realitatea

Potrivit publicaţiei britanice, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bercow ar trebui să rămână în afară dezbaterilor politice active. Și asta pentru că miniştrii şi parlamentari dezbat, la ora actuală, modul în care Marea Britanie ar trebui să se pregătească pentru ridicarea, în 2014, a restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor.

“Vreau să subliniez faptul că a existat un val important de imigranţi care au venit în Marea Britanie din noi state membre, iar în multe cazuri ei au venit cu aptitudini şi cu un angajament, o implicare pe care nu le vedem întotdeauna la forţa noastră de muncă”, a adăugat Bercow.

Întâlnire Crin Antonescu – John Bercow

Decizia lui Bercow de a vorbi despre beneficiile imigraţie a fost puternic criticată de unii politicieni, precum Nigel Farage, liderul partidului extremist UKIP şi contracandidatul lui Bercow la ultimele alegeri.

“Este scandalos că domnul Bercow este fericit să (…) creadă că este acceptabil să comenteze pe teme puternic controversate. Este o ruşine pentru funcţia de preşedinte” al Camerei Comunelor, a declarat Farage.

Parlamentarul conservator Rob Wilson l-a criticat, de asemene, pe Bercow pentru lipsa de neutralitate politică. El a declarat că afirmaţiile preşedintelui Camerei Comunelor sunt un motiv de îngrijorare.

Potrivit policianului, “imigraţia este o problemă incredibil de importantă şi sensibilă care generează opinii foarte puternice. Este necesar nu doar că că preşedintele Camerei Comunelor să fie neutru în dezbaterile pe această temă, dar să şi pară că este neutru.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bătut și umilit de patronul englez – VIDEO

Legea care ar putea goli puşcăriile. Parlamentarii solicită amnistia