in

Berea românească, interzisă într-un orășel din Anglia


Unui magazin alimentar românesc i s-a refuzat permisiunea de a vinde alcool importat din România, după ce poliția a considerat că nu mai poate elibera o altă licență pe raza orașului Wakefield.

Managerul magazinului „Acasă”, de pe The Springs, a declarat că dorește să servească vinuri și bere din România clienților, între orele 9:00 și 22:00, în fiecare zi a săptămânii.

Însă, politica consiliului arată că nu se pot acorda licențe de băutură oriunde, în centrul orașului, cu excepția cazului în care se demonstrează „circumstanțe excepționale”.

De asemenea, poliția din West Yorkshire a anunțat, la începutul acestei săptămâni, într-o ședință de acordare a licențelor, că băutul stradal din zonă se înrăutățește, iar numărul celor care consumă băuturi ar crește dacă ar fi acordată permisiunea.

Reprezentantul magazinului a declarat, potrivit Wakefield Express, că vrea să vândă băuturi românești către cei aproximativ 500 de cetățeni români care trăiesc în Wakefield.

Acesta a spus ca băuturile ar fi exclusiv pentru ei, pentru că gusturile din România diferă de cele din alte țări din Europa de Est.

„Aceasta este singura șansă pe care o are comunitatea românească să aibă acces la aceste produse”, a declarat acesta. În acest oraș există 1.400 de licențe pentru alcool. Am crezut că încă una pentru un magazin atât de mic nu ar trebui să fie o problemă. Noi ne cunoaștem clienții și știm că nu pot fi bănuiți”, a mai spus reprezentantul magazinului în cadrul ședinței de Consiliul Local.

Întrebat cât alcool conține berea care ar fi la vânzare, acesta a răspuns: „Procentul [de alcool] nu este foarte mare, dar este foarte gustoasă”.

În concluziile lor, consilierii au menționat că reclamantul nu a demonstrat circumstanțele excepționale și că cererea sa a fost refuzată.
Irlanda. Cetățenii români, pe locul doi în topul imigranților înregistrați în sistem, după britanici

Românul s-a născut afacerist: bişniţă cu bancnota de 100 lei, lansată de Centenar