in

Bordeluri ilegale din Anglia, pline de românce. Proxeneții ajung și la un milion de lire sterline pe an profit

Mii de românce sunt traficate în Marea Britanie unde lucrează în bordeluri ilegale, controlate de grupări de interlopi români, arată o investigație a The Guardian.

Cele mai multe dintre fete vin din zone sărace ale României, iar investigația jurnalistică a dus la concluzia că traficanții sexuali pot obține profituri de peste 1 milion de lire sterline pe an  bordel, restricțiile impuse din cauza pandemiei au dus la creștere profiturilor.

Ultimul exemplu este de acum trei săptămâni, când în din sud-estul Angliei au fost descoperite opt românce care erau ținute captive de o bandă de criminalitate organizată ce opera alte trei bordeluri similare. La sosirea poliției, româncele purtau măști de protecție, însă oamenii legii au demonstrat că acolo era vorba despre trafic de persoane.

Conform statisticilor din Marea Britanie, numărul victimelor traficului sexual identificate a scăzut brusc, în primele câteva luni de blocare. Cu toate acestea, experții spun că a fost o afacere pentru bandele organizate care obțin profituri enorme din exploatarea a mii de femei și fete din Marea Britanie.

Șase proxeneți români, trimiși la închisoare. Exploatau tinere într-o rețea de bordeluri din toată Anglia

O comisie a Parlamentului britanic a descoperit în 2018 că femeile din România sunt „traficate la scară industrială în Marea Britanie”, potrivit The Guardian. În perioada 2016 – 2018, doar în Leicester, 86% din femeile care lucrau în bordelurile ilegale erau românce.


„Exploatarea sexuală aduce profituri ieșite din comun, la care se adaugă banii făcuți din traficul de droguri și de arme, fiind însoțiți de spălarea de bani”, a declarat o activistă pentru drepturile femeilor. 

Detectivul Colin Ward, de la unitatea pentru sclavie modernă a poliției din Manchester, spune că lockdown-ul a făcut mai dificilă identificarea femeilor exploatate. „În timpul restricțiilor, serviciile de informare au fost întrerupte, cabinetele medicilor de familie au fost închise, oamenii nu ies pe stradă și nu pot vedea adresele un au loc activități suspecte”.

Se estimează că, în Marea Britanie, fiecare femeie controlată câștigă între 500 și 700 de lire sterline pe zi pentru proxenetul său. Traficanții care au operat în Marea Britanie au declarat că câștigă cel puțin 12.500 de lire sterline de la fiecare victimă, în fiecare lună, sau în jur de 135.000 de lire sterline pe an.

O victimă român al traficului de persoane a povestit cum a fost recrutată și traficată sexual în Marea Britanie.

„Mai întâi am plecat într-o altă țară europeană și a fost bine, am avut un contract adecvat și un loc de muncă real”, a spus ea. „Scopul meu era să câștig bani pentru a-mi întreține fiica muncind în Marea Britanie, dar când am ajuns aici nu a fost ceea ce mă așteptam. Bărbatul [care m-a adus aici] m-a forțat să rămân și să fac [sex], o muncă pe care nu am vrut să o fac”, a spus femeia.

Potrivit The Guardian, aproximativ 90% dintre femei au fost recrutate prin modelul „loverboy”, dar au ajuns să fie vândute în operațiuni criminale mai mari.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO – Maneliștii din Anglia au un mesaj pentru Regină, înainte de ieșirea din UE: „Ai milă de noi, nu ne trimite-napoi! Cu socialele, noi ne-am făcut vilele”

Pentru USR PLUS, Diaspora este România!