Menu
in

Boris Johnson anunță ridicarea restricțiilor în Parlamentul britanic

Premierul britanic Boris Johnson este decis să continue ridicarea restricțiilor și să pună capăt măsurilor introduse pentru a limita răspândirea variantei Omicron în Anglia și pare pregătit să redeschidă complet economia, relatează Reuters.

Regatul Unit a fost prima țară care a limitat deplasările internaționale după apariția variantei Omicron, iar în decembrie a recomandat lucrul de acasă, purtarea măștii și folosirea certificatelor de vaccinare la intrarea în cluburi și spații cu multe persoane.

Dar, în timp ce cazurile de infectare au crescut la niveluri fără precedent, spitalizările și decesele nu s-au intensificat în aceeași măsură, în parte datorită vaccinării populației cu doze booster, dar și severității reduse a acestei variante.

Ministrul britanic al sănătății, Sajid Javid, a afirmat marți, 18 ianuarie, că Marea Britanie a atins probabil vârful de cazuri și de spitalizări, măsurile din așa-numitul Plan B urmând să expire într-o săptămână.

Marea Britanie vrea să renunțe la obligativitatea izolării după infectarea cu COVID

„Sunt optimist cu prudență că vom reuși să scădem substanțial măsurile săptămâna viitoare”, a declarat Javid în parlament.

Premierul Johnson, care se adresează azi, 19 ianuarie, parlamentului, în legătură cu următoarele măsuri, speră să-și reseteze cu acest prilej agenda, după controversa privind petrecerile organizate la biroul său în plină pandemie, care a determinat apeluri la schimbarea sa din funcție.

Ridicarea măsurilor din planul B, împreună cu gestionarea variantei Omicron fără a recurge la un lockdown strict, ar putea să-i mai liniștească oponenții cei mai vocali ai restricțiilor din propriul partid conservator.

Un purtător de cuvânt al guvernului a indicat însă că deciziile privind următorii pași presupun un „echilibru fin”, în măsura în care „varianta Omicron continuă să reprezinte o amenințare semnificativă, iar pandemia nu s-a terminat”, deși „cele mai recente date sunt încurajatoare, cazurile începând să scadă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3]
Exit mobile version