Boris Johnson îndeamnă părinții să își trimită copiii la școală: „Nu există nicio îndoială că școlile sunt sigure”

Premierul britanic, Boris Johnson spune că școlile primare din Anglia sunt „sigure” și le transmite părinților să își trimită copiii la școală, începând de mâine.

De asemenea, el refuză un nou „lockdown” național, în timp ce admite faptul că ar putea fi necesare măsuri mai dure în zonele cele mai afectate de pandemie.

Premierul a insistat că „nu există nici o îndoială” că școlile sunt „sigure”, și a insistat că nu va exista nicio revenire asupra deciziei de a deschide școlile primare în această săptămână, scrie Daily Mail.

Provocat să garanteze că școlile secundare vor fi redeschise și vor funcționa de pe 18 ianuarie, Johnson a spus că va analiza impactul restricțiilor de nivel 4 în următoarele săptămâni.

El a acceptat, de asemenea, că „probabil” vor fi necesare măsuri mai dure pentru a combate varianta mai contagioasă a virusului mortal, spunând că situația a devenit „neplăcută”.

Însă, întrebat înainte de Anul Nou ce altceva ar putea lua guvernul pentru a stabiliza situația, Johnson a spus: „Există, evident, o serie de măsuri mai dure pe care ar trebui să le luăm în considerare … Închiderea școlilor este unul dintre aceste lucruri”.


El a insistat asupra faptului că vaccinurile sunt modalitatea de a scoate Marea Britanie din criză, spunând că „zeci de milioane” vor fi vaccinați în următoarele trei luni – deși a refuzat să dea cifre specifice.

Se cer măsuri mai dure în Anglia pentru a se evita o CATASTROFĂ în ianuarie și februarie. „Nivelul 4 nu e suficient, treceți la nivelul 5!”

Între timp consiliile conduse de laburiști s-au alăturat revoltei împotriva planurilor guvernului de a menține școlile deschise.

Cu toate acestea, este de așteptat ca majoritatea școlilor primare din Anglia să-și deschidă porțile mâine, în timp ce școlile secundare se vor redeschide în mod eșalonat, mai târziu, în această lună, existând planuri ca fiecare elev să fie testat săptămânal.

Cel mai mare sindicat didactic din Marea Britanie i-a sfătuit pe membrii săi să nu se întoarcă la clasă și a cerut să se treacă la predarea online.

De asemenea, directorii de școli îndeamnă Guvernul să renunțe la examenele GCSE și nivelul A din această vară pe fondul indignării față de planurile ministrului Educației, Gavin Williamson, de a menține școlile deschise.

Prim-ministrul a declarat cu privire la acest aspect: „Trebuie să fim realiști, trebuie să fim realiști cu privire la ritmul cu care s-a răspândit această nouă variantă … trebuie să fim realiști cu privire la impactul pe care îl are asupra NHS… și trebuie să ne plecăm în fața acestui virus.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„COVID este o farsă!” Sute de conspiraționiști „covidioți” au protestat în fața unui mare spital din Londra, în noaptea de Anul Nou

Covidul „britanic” a ajuns în România. Institutul „Matei Balș” confirmă dar face mai multe teste