Menu

Boris Johnson nu schimbă regulile de Crăciun dar îi îndeamnă pe oameni să nu călătorească și să evite înnoptările

Într-o conferință de presă ținută azi, 16 decembrie, premierul britanic Boris Johnson le cere britanicilor să reducă contactele, la „cel mai mic număr posibil”, înainte de Crăciun și în cele cinci zile în care restricțiile vor fi ridicate pe teritoriul Angliei.

La aceeași conferință, consultantul științific al guvernului, profesorul Chris Whitty, a spus că sunt patru lucruri la care oamenii trebuie să se gândească de Crăciun:

  • Păstrați cercul cât mai mic – mai puține infectări
  • Păstrați timpul cât mai scurt – mai puțin risc de apariție a infectărilor
  • Rămâneți la nivel local – călătoriile din zonele cu incidență ridicată în unele cu incidență scăzută prezintă un risc mai mare de transmitere a virusului
  • Gândiți-vă la cei mai vulnerabili oameni.

„Toți acceptăm că există un risc de Crăciun, dar dacă facem acest lucru, putem reduce acest risc”, a spus Whitty citat de Sky News.

Premierul Boris Johnson a îndemnat oamenii să „reducă numărul de persoane cu care intră în contact” înainte de cele cinci zile fără restricții de Crăciun.

Johnson avertizează, de asemenea, oamenii să nu „călătorească dintr-o zonă cu rată ridicată a infectărilor, într-o zonă cu rata scăzută”. „Dacă este posibil, nu călătoriți de la o rată ridicată la o zonă cu prevalență scăzută și evitați înnoptările”, a spus premierul.

El a avertizat, de asemenea, că oamenii ar trebui să evite aglomerația, în special în timpul reducerilor de Boxing Day și în ajunul Anului Nou.

Marea Britanie: „Relaxarea de Crăciun va ucide oameni”. Se cere anularea ridicării restricțiilor în perioada Sărbătorilor

Domnul Johnson a adăugat: „Dacă aveți o rudă în vârstă, nu ar trebui să o vedeți până când nu va fi vaccinată”.

Boris Johnson a confirmat că legile de Crăciun vor rămâne aceleași, dar a avertizat că regulile care permit întâlnirea a oamenilor din trei gospodării reprezintă un „maxim, nu o țintă”.

El a recunoscut că situația actuală în care se află țara este „mai problematică decât atunci când s-au stabilit regulile pentru prima dată”.

Deși a spus că „nu ar fi corect să incrimineze oamenii”, el a îndemnat publicul să „se gândească bine și în detaliu la zilele următoare și dacă pot face mai mult” pentru a-i păstra pe cei dragi în siguranță.

„Păstrăm legile la fel, dar cu toții vrem să transmitem același mesaj – un Crăciun mai mic va fi un Crăciun mai sigur”, a spus premierul Boris Johnson.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version