Menu
in

BREAKING NEWS! Autorul atacului de la Westminster, prins anul trecut în drum spre România

Potrivit fotografiilor surprinse de martorii atacului terorist de ieri, de la Palatul Westminster, autorul este aceeași persoană care, în urmă cu un mai bine de an a fost arestată în Ungaria, în drum spre România. El dorea să ajungă în Siria, via Turcia, după atentatele de la Paris, din 2015.

Trevor Brooks, de 40 de ani, supranumit Abu Izzadeen, alături de Simon Keeler, 44 de ani, la o săptămână de la atacurile teroriste din Paris, soldate cu peste 100 de morți,  au fost reținuți de autoritățile din Ungaria, în apropierea graniței cu România.https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRomaniDinUk%2Fposts%2F798378356980693&width=500

Cei doi se aflau într-un tren cu destinația București. Autoritățile britanice au fost notificate, stabilindu-se că părăsiseră Regatul Unit în urmă cu șase zile, la 9 noiembrie 2015. Cei doi, care suferiseră în trecut detenții pentru acte teroriste, erau obligați să anunțe autoritățile în cazul în care doreau să părăsească țara, ceea ce nu s-a întâmplat.



A fost aplicat un mandat european de arestare, iar ambii au fost extrădați pe 26 noiembrie 2015, fiind arestați la întoarcerea pe Aeroportul Heathrow.

Potrivit șefului departamentului de combatere a terorismului, Terri Nicholson, cei doi s-ar fi putut îndrepta către Siria.

Cei doi au primit câte doi ani de închisoare după ce au pledat vinovat la Curtea Magistraturii din Westminster pentru încălcarea cerințelor de notificare în conformitate cu legea luptei împotriva terorismului din 2008.

Teroriștii prinși în drum spre România au fost condamnați

„Primul terorist musulman alb din Marea Britanie” luase trenul spre România

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version