BREAKING NEWS! Vaccinul Oxford/AstraZeneca interzis în Marea Britanie pentru persoanele sub 30 de ani. 19 persoane au murit din cauza cheagurilor de sânge pe creier

Tinerilor sub 30 de ani din Marea Britanie li se va oferi o alternativă la vaccinul Oxford / AstraZeneca, pe măsură ce apar noi dovezi ale legăturii între acest vaccin și cheaguri de sânge extrem de rare.

Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare al guvernului britanic a declarat că adulților sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, care nu prezintă condiții de sănătate subiacente sau riscuri de coronavirus, li se va oferi un vaccin alternativ, acolo unde este disponibil, atunci când campania de vaccinare va viza această categorie de vârstă.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a anunțat că au existat 79 de cazuri de cazuri de cheaguri de sânge asociate cu de trombocite scăzute din sânge, o afecțiune cunoscută sub numele de trombocitopeni, scrie The Independent.

Agenția Europeană a Medicamentelor: „Există o legătură clară între vaccinul AstraZeneca și cheagurile de sânge”

Din cele 79 de cazuri, 19 persoane au murit, dintre care trei aveau vârsta sub 30 de ani.

Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale a declarat că pacienții afectați aveau toți vârste cuprinse între 18 și 79 de ani, fiind vorba despre 51 de femei și 28 de bărbați.

Trei din cele 51 de femei luau contraceptive orale și două primeau terapie de substituție hormonală.

Oficialii din domeniul sănătății spun că vaccinul AstraZeneca rămâne sigur pentru marea majoritate a pacienților cu 20 de milioane de doze administrate în Marea Britanie și aproximativ 6.000 de vieți salvate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Actorul Dragoș Moștenescu, din „La Bloc”, patru ani de când s-a mutat în Londra. Cu ce se ocupă acum

Marea Britanie trece pragul pentru imunitatea de turmă. Peste 73% din populație, protejată împotriva COVID19