Menu
in

Britanicii au verificat spusele românilor din campania Gândul

 



În urma replicii organizate de ziarul Gândul la campania de descurajare a imigraţiei pusă la cale de englezi, cei de la Mirror.co.uk (publicaţia Sunday People) au hotărât să verifice ei înşişi cât de realiste sunt afirmaţiile românilor referitoare la ţara lor. 

 
Pentru început, ziariştii au verificat afirmaţia potrivit căreia femeile din România arată precum Kate Middleton şi sora sa. Concluzia la care au ajuns este aceea că afirmaţia ar fi adevărată, cu menţiunea că toate aceste fete frumoase intenţionează să se mute în UK anul viitor, odată cu ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii. În plus, la engleza excelentă pe care o vorbesc, nu vor întâmpina vreo dificultate în acest demers. Jurnaliştii au constatat că şi sloganul „Vorbim engleza mai bine decât în orice regiune a Frântei” este cât se poate de adevărat. 
 
Româncele nu au scăpat  doar admirate, ci au fost şi intervievate. Majoritatea dintre ele au vizitat deja Londra şi le-ar plăcea să guste experienţa britanică pe o perioadă mai lungă de timp, altele invită britanicii în România, iar restul sunt tentate să studieze în UK. 
 
În ceea ce priveşte sloganul „Berea noastră este mai ieftină decât apa îmbuteliată din UK”, britanicii s-au convins că e cât se poate de adevărat: o halbă de bere în centrul vechi al Bucurestiului poate costa 91p, pe când o apă îmbuteliată la Tesco ajunge la peste £1. O halbă de bere la un bar din UK ajunge la  £3.50. În ceea ce priveşte ţigările, acestea sunt şi ele mult mai ieftine decât în UK: un pachet costă £2.46 în România şi £7 în Marea Britanie. 
 
Sloganul potrivit căruia Prinţul Charles a cumpărat o casă în România a fost şi el verificat, jurnaliştii aflând că acesta a cumpărat mai multe proprietăţi în România, cucerit de peisajul şi atmosfera ţării.
 
Cu toate acestea, jurnaliştii englezi sunt de părere că România este departe de a fi paradisul descris de sloganele românilor, în condiţiile în care aproape jumătate din populaţie trăieşte la limita sărăciei, iar unul din patru tineri sub 25 de ani sunt şomeri. În plus, salariul mediu se ridică la £300 pe lună, în timp ce salariul mediu din UK este de £2,200 brut.
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version