Menu
in

Britanicii consideră că politica de imigraţie dusă de Partidul Laburist a fost dezastruoasă



Faptul că s-a permis intrarea în UK a milioane de străini, fără să se fi stabilit o modalitate prin care să se cearnă cei care aveau cu adevărat ceva de oferit acestei ţări, este una dintre cele mai grele acuzaţii puse în cârca laburiştilor.

Fostul ministru al muncii John Denham a declarat că guvernul laburist a fost informat greşit asupra numărului de imigranţi care urmau să intre în UK în urma aderării noilor ţări la Uniunea Europeană şi că ar fi realizat doar în 2005 că deja există o problemă legată de imigraţie.

Purtătorul de cuvânt al forţei de muncă imigrante, Chris Bryant, susţine totuşi că încă există loc pentru imigranţi în Marea Britanie şi refuză să susţină politica coaliţiei de a reduce cifrele imigraţiei de la nivelul sutelor de mii la cel al zecilor de mii. Acesta propune mai degrabă direcţionarea imigranţilor către zone cu o populaţie redusă, în ciuda preferinţei imigranţilor de a se stabili în zona de sud-est. Mulţi însă consideră acest plan ca fiind ridicol şi imposibil de dus la bun sfârşit.

Alţii spun că imigraţia a adus Regatului şi beneficii de ordin economic, cultural şi social, deşi încă nu se cunosc nişte cifre clare care să ateste acest lucru.

Ed Miliband (foto), liderul partidului laburist, propune sancţiuni împotriva agenţiilor de plasare a forţei de muncă ce promovează imigranţii mai mult decât cetăţenii britanici atunci când au cereri de angajare de la diverse companii. Acesta propune dublarea amenzilor pentru agenţiile care angajează mai mulţi imigranţi decât permite legea şi în cazul în care angajatorii le oferă imigranţilor salarii mai mici decât salariul minim admis în Marea Britanie.

“Per total, imigraţia are şi ea avantajele ei: dacă ai nevoie de un constructor, e foarte bine că sunt mai mulţi care vin în ţară, scăzând astfel costurile unei construcţii. E drept, sunt şi dezavantaje în acest caz, în special pentru constructorii britanici, care nu pot oferi preturi atât de mici precum oferă imigranţii”, declară Miliband

Liderul laburist declară că trebuie puse în discuţie anumite stimulente care se pot oferi companiilor pentru ca acestea să facă mai degrabă angajări pe termen lung şi să nu se mai bazeze pe oferta de munca pe termen scurt, care poate intra şi ieşi oricând din ţară. Acesta a mai adăugat că nu va susţine stoparea dreptului la libera circulaţie şi muncă pe teritoriul Marii Britanii a celor din Uniunea Europeană şi că acest lucru ar fi chiar imposibil. Imigraţia a scăzut salariile şi a crescut cifrele şomajului.

Cu toate astea, salariile au scăzut doar în sectoarele prost-plătite, iar şomajul a crescut doar în anumite domenii, precum catering-ul, construcţiile şi procesarea alimentelor.

Deşi cifrele guvernului arată că 370,000 de imigranţi au solicitat ajutori social, Miliband susţine că proporţional, sunt mult mai puţini imigranţi care cer beneficii decât cetăţeni britanici.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version