Menu

Britanicii: Nu putem aborda singuri problema traficului de persoane



Mark Harper, Ministrul Imiratiei, împreună cu Foreign and Commonwealth Office (FCO) a cerut ajutorul statelor implicate în combaterea traficului de persoane.

Harper a spus, la întâlnirea care a avut loc recent între FCO şi Home Office: “Traficul de persoane este o infracţiune foarte serioasă care are nevoie de o abordare puternică şi robustă, atât din interiorul Marii Britanii cât şi din exterior”.

“Scopul nostru este să ne unim eforturile cu partenerii noştri internaţionali, să continuăm să oferim asistenta victimelor şi să îi pedepsim pe cei care abuzează”.

Hugo Swire, şeful FCO a spus că este de datoria guvernelor din toată lumea să ia atitudine şi acţioneze împreună în această problemă. El a declarat că Marea Britanie nu poate aborda problema traficului de persoane de una singură – este o infracţiune internaţională şi are nevoie de un răspuns internaţional.

România face parte din primele 8 ţări din lume la capitolul “trafic de persoane”.

Poliţia Romană şi Ambasada României la Londra au participat cu succes la combaterea acestui tip de infracţiuni. Împreună cu MET Police au organizat acţiuni comune, schimburi de informaţii şi resurse.

Ambasada României a găzduit, pe 19 octombrie, la Londra, o masă rotundă privind o abordare integrată de combatere a traficului de persoane.

Redăm integral comunicatul Ambasadei României la Londra:

Cu ocazia Zilei Anti-Sclavie, Ambasada României la Londra, în parteneriat cu Fundaţia pentru Combaterea Traficului de Persoane (HTF), a găzduit, la 19 octombrie 2012, Masa Rotundă privind o abordare integrată de combatere a traficului de persoane.

Iniţiativa reprezintă continuarea unui demers lansat în anul 2011 de Anthony Steen, Preşedinte al HTF, sub forma unui dialog diplomatic în domeniul traficului de persoane între reprezentanţii Statelor Membre UE.

Obiectivul Mesei Rotunde l-a constituit îmbunătăţirea colaborării atât între Ambasadele statelor membre UE, cât şi între acestea şi instituţiile britanice şi organizaţiile neguvernamentale cu atribuţii în domeniul traficului de persoane.

Evenimentul a debutat cu discursul ES Dr. Ion Jinga, Ambasadorul României la Londra, urmat de interventia domnului Anthony Steen, preşedintele HTF. Au urmat dezbateri de substanta privind acordarea de asistenţă victimelor traficului de persoane şi rolul pe care îl deţin diferite autorităţi britanice în prevenirea traficului de persoane.

Au fost prezenţi ambasadori acreditati la Londra şi diplomaţi cu expertiză în domeniul social, consular şi poliţienesc, precum şi experţi britanici şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale a căror activitate abordează traficul de persoane.

Printre vorbitori s-au numărat reprezentanţi ai Poliţiei Metropolitane, Serviciul de Procuratură al Coroanei Regatului Unit, Centrul Britanic pentru Combaterea Traficului de Persoane (SOCA), organizaţia caritabilă „Armata Salvării”, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, adăpostul „Inimile Oraşului” din Sheffield, organizaţia „Opriţi Traficul”.

Prin evidenţierea dimensiunii operaţionale a procesului de combatere a traficului de persoane, evenimentul a contribuit la facilitarea şi promovarea comunicării între diferitele entităţi implicate în combaterea acestui fenomen, creşterea nivelului de relaţionare în gestionarea unor situaţii concrete create de acest fenomen infracţional, precum şi la identificarea unor mecanisme de răspuns rapid la situaţiile care impun asistenţa consulară, umanitară sau poliţienească în regim de urgenţă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version