in

Căldură mare în Anglia. Pregătiți-vă pentru furtuni puternice din această seară

furtuni puternice

Locuitorii din Marea Britanie se vor bucura și azi, 18 mai, de o zi foarte caldă, cu temperaturi care ajung la 24 C, dar sunt așteptate și ploi torențiale și furtuni puternice, începând din această seară.

Potrivit Daily Mail, vremea caldă din această săptămână se datorează unei mase de aer din sud care aduce aer blând, Regatul Unit înregistrând ieri, 17 mai, cea mai caldă zi a anului de până acum, când în Heathrow, Londra s-au atins 27,5 C.

Meteorologii avertizează, însă, că temperaturile vor scădea încet, pe măsură ce săptămâna trece și masa de aer cald se mișcă, aducând aer mai proaspăt și condiții mai apropiate de media pentru această perioadă a anului – cu maxime de 19C, până vineri.

Furtuni puternice în sudul și estul Angliei

De asemenea, Biroul de Meteorologie a emis o avertizare de furtună pentru sudul și estul Angliei, de la ora 19:00, în această seară, până mâine la 3:00 dimineața.

Inundațiile ar putea duce la condiții dificile de condus și la închiderea drumurilor, spun meteorologii.

Un alt avertisment arată că „acolo unde au loc inundații sau fulgere, există șansa de întârzieri și unele anulări ale serviciilor de tren și autobuz, precum și posibile întreruperi de curent”.

Vremea se schimbă în Marea Britanie. Se întorc ploile abundente și frigul

„Aversele în curs de dezvoltare și furtunile se vor intensifica în anumite părți ale zonei de avertizare până seara, înainte de a se îndepărta spre est, după miezul nopții”, mai spun meteorologii.

Părțile centrale ale sudul Angliei vor fi cel mai grav afectate.

Săptămâna aceasta, Marea Britanie a fost mai caldă decât destinațiile populare de vacanță, cum ar fi insula grecească Santorini, care a înregistrat doar 26C, marți.

Astăzi, vremea va fi în mare parte uscată și însorită, cu perioade lungi de soare, deși există șansa să se dezvolte câteva averse în vestul Scoției.

Sâmbătă, vremea va fi în principal uscată, cu perioade de soare, deși vor fi cantități variabile de nori și o șansă de apariție a unor averse – cu maxime de 21C așteptate în sud-est.

Totodată, imaginile din satelit de la Agenția Spațială Europeană arată un nor de praf saharian care traversează Oceanul Atlantic până în Caraibe – și se pare că va atinge Peninsula Iberică și sud-estul Angliei.


Căldură mare în Anglia. Pregătiți-vă pentru furtuni puternice din această seară…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Londra: Parlamentar conservator arestat pentru viol. „Să i se interzică accesul în Parlament”, cer laburiștii

Londra: Parlamentar conservator arestat pentru viol. „Să i se interzică accesul în Parlament”, cer laburiștii

restaurant din Londra

Excremente de șoareci în bucătăria „celui mai romantic” restaurant din Londra