in

Campania electorală a UKIP: Să dăm afară românii şi bulgariiUK Independence Party a hotărât că cea mai bună strategie de campanie electorală este exploatarea fricii britanicilor de imigraţie, în special în ceea ce priveşte venirea românilor şi bulgarilor la ridicarea restricţiilor din 2014.

Deşi David Cameron a refuzat să facă speculaţii cu privire la numărul de imigranţi din Bulgaria şi România care vor trece graniţa odată cu ridicarea restricţiilor, în ianuarie 2014, UKIP susţine că vor intra în UK în jur de 350,000 – 400,000 de români şi bulgari, aflux ce va avea impact asupra ratei criminalităţii şi nu numai.

Strategia Ukip a sporit temerile conservatorilor că susţinătorii lor vor trece de partea Ukip, şi au organizat o şedinţă ce va avea loc mâine, şedinţă în care se va discuta luarea unor măsuri de urgenţă care să oprească imigraţia dinspre Bulgaria şi România, motivând că aceasta ar avea un impact negativ asupra locurilor de muncă şi a serviciilor.

Ukip nu va avea nevoie să îşi motiveze poziţia, cu atât mai mult cu cât presa a a avut grijă să transforme imigraţia într-una dintre problemele esenţiale ale britanicilor în ultimele luni.

Independenţii vor susţine retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană tocmai pe baza isteriei ce s-a creat legat de imigraţie, care ar reprezenta cea mai mare îngrijorare a britanicilor (sau cel puţin aşa susţin sondajele). Mai mult, sondajele private arăta că orice partid care poate să îşi lege campania electorală de aceste două probleme care îi macină pe englezi are şanse să câştige 80% din electorat.

Un purtător de cuvânt al Ukip a declarat că libera mişcare între UK, România şi Bulgaria va avea un impact negativ asupra învăţământului, locuinţelor, drumurilor, sistemului de sănătate şi va creste rata criminalităţii.

Ed Miliband, liderul laburist, a recunoscut faptul că guvernul trebuia să impună controale tranzitorii asupra celor care au intrat în UK din ţările membre UE, inclusiv Polonia, care s-a alăturat Uniunii Europene în 2004. Fără aceste controale, sute de mii de imigranţi au reuşit să intre în Marea Britanie, în ciuda cifrei iniţial estimate la 13.000.

Cameron crede însă că este imposibil de prezis efectul ridicării restricţiilor, însă consideră că predicţiile conform cărora sute de mii de imigranţi ar intra în UK ar fi eronate.

Specialiştii în imigraţie susţin că românii se vor îndrepta mai degrabă spre ţări că Italia, Spania şi Franta, cu care sunt mai legaţi din punct de vedere cultural şi al limbii. De asemenea, aceştia au subliniat că majoritatea puterilor economice europene vestice ridică restricţiile în acelaşi timp cu UK în 2014, spre deosebire de cazul din 2004 când Marea Britanie a fost singură ţară cu economie puternică ce a deschis porţile Poloniei şi altor state membre ale UE.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Aeroportul Otopeni, sat fără câini

Imigranţii trebuie să înveţe limba engleză dacă vor să reuşească în UK