in

Capul „Clanului Sportivilor” zburdă liber prin Londra. Condamnat la cinci ani și jumătate, Adrian Preda a fugit din RomâniaAdrian Preda, în vârstă de 36 de ani, liderul Clanului Sportivilor, a fugit în Marea Britanie după ce a fost condamnat la nouă ani și jumătate de închisoare pentru tentativă de omor și șantaj. El a cerut asistență juridică pentru a lupta împotriva extrădării în România, scrie Daily Mail.

De asemenea, el a plătit o cauțiune și acum este în libertate în Londra, în timp ce așteaptă audierea pentru extrădare, de luna viitoare. În decembrie, Curtea Supremă a României a confirmat condamnarea acestuia din februarie 2016, dar i-a redus sentința la cinci ani și șase luni, iar acum pe numele „sportivului” există un mandat de arestare european.

Daily Mail scrie că este scandalos ca Preda, care conduce un BMW X5 în valoare de 60.000 de lire sterline, să se folosească de justiția britanică pe banii contribuabililor din Regatul Unit.


Banda lui Preda, scrie Daily Mail, cunoscută drept Clanul Sportivilor, a inundat Europa cu heroină în valoare de două milioane de lire sterline, a furat mitraliere și pistoale dintr-un depozit al armatei române și a deschis focul pe străzi, asupra bandelor rivale.

Jurnaliștii de la tabloidul britanic l-au urmărit pe Preda în Northolt, nord-vestul Londrei, unde și-a parcat mașina pe un loc pentru persoane cu dizabilități și a început să umble prin magazine.

El a declarat că în România i s-au încălcat drepturile omului, din cauza condițiilor de detenție. El a susținut, de asemenea, că este nevinovat.

„Totul este foarte rău în România. În închisori, într-o celulă pot fi 18 bărbați. Întregul sistem este rău”, a spus interlopul.

Preda a fost găsit vinovat că a amenințat și a ordonat uciderea unui om căruia i-a dat bani împrumut, precum și de lupte legate de un război cu o bandă rivală numită Pisicile.

Preda s-a predat la Curtea Magistraților din Westminster, pe 9 ianuarie, când poliția l-a arestat în baza mandatului de arestare european.

Preda este un fost luptător pentru Real Xtreme Fighting, o organizație MMA cu sediul în România, care găzduiește lupte în cuști în Europa. El a luptat de mai multe ori la Londra și a devenit campion în martie 2016.

În prezent, are închiriată o locuință în Northolt, unde locuiește împreună cu partenera sa.

Și alți infractori români condamnați au recurs la aceeași strategie, fugind în Marea Britanie unde au invocat drepturile omului.

În luna iunie a anului trecut, Înalta Curte din Londra a blocat extrădarea a doi infractori români, pe motiv că celulele din penitenciarele semi-deschise ale României sunt prea mici.

Britanicii se tem de un „război al interlopilor români”, după moartea lui Sorin Brăileanul

Nardi Gladiatoru și fratele său, Jessie, căutați pentru uciderea lui Sorin Brăileanul

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ucigașul profesoarei Florina Pastina, un obsedat care o urmărea de multă vreme. Luase cocaină înainte să o omoare pe femeie cu un ciocan

„M-au controlat de trei ori la graniță”. De facto, libera circulație a fost deja suspendată