in

Căutat în Marea Britanie pentru viol urmat de moartea victimei, prins în România după ce a agresat sexual o fetiță de 13 ani

Un bărbat care are la activ mai multe violuri în Europa, inclusiv unul urmat de moartea victimei, a fost arestat la Suceava după ce a agresat sexual o fetiță de 13 ani.

Individul a abordat-o pe minoră în fața blocului în care aceasta locuia și a convins-o să-l primească în apartament sub pretextul de a verifica instalația de apă. Odată ajuns în casă, individul a agresat-o sexual și a amenințat-o cu moartea dacă va vorbi despre cele întâmplate, după care a părăsit locuința.

Pe 10 iulie, Parchetul Tribunalului Suceava a dispus începerea urmării penale “in rem” cu privire la săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală în acest caz, iar pe 23 iulie s-a dispus extinderea cercetărilor pentru săvârşirea a două noi infracţiuni, respectiv coruperea sexuală a minorilor şi violare de domiciliu.

Agresorul a fost prins vineri de către polițiștii de la Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava și a fost prezentat instanţei care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Două violuri în Italia și unul în Marea Britanie, urmat de moartea victimei

Potrivit Monitorul de Suceava, bărbatul în vârstă de 45 de ani este unul dintre cei mai periculoși violatori din Europa, cu antecedente penale și în România.

În 2006, individul a fugit în Italia după ce, abia eliberat din penitenciar, a fost prins la volan fără permis de conducere. În Italia, suceveanul a violat două tinere, după care a fugit în Marea Britanie, unde ar fi comis un nou viol, urmat de decesul victimei.

A fost condamnat, iar după eliberare s-a întors în România, unde a agresat sexual fetița de 13 ani din Suceava.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESCGuvernul britanic a decis REINTRODUCEREA RESTRICȚIILOR în unele zone și amânarea noii etape de relaxare

BBC World ne face publicitate, începe „cea mai mare campanie de promovare a României la nivel internațional de până acum”