in

Caz ȘOCANT în Anglia: Asistentă acuzată că a ucis 8 bebeluși și a încercat să omoare alți 10

O asistentă medicală pentru nou-născuți, în vârstă de 30 de ani, este acuzată că a ucis 8 bebeluși și a încercat să omoare alți 10, într-un caz care zguduie lumea medicală din Anglia de mai mulți ani.

Lucy Letby va ajunge în fața magistraților azi, 12 noiembrie, după ce a fost acuzată și arestată pentru a treia oară, pe 10 noiembrie, în legătură cu decesele bebelușilor, scrie Daily Mail.

Acuzațiile, care se referă la o perioadă cuprinsă între 2015 și 2016, urmează unei investigații privind decesele bebelușilor la Spitalul Contesa de Chester.

Letby, în vârstă de 30 de ani, a fost reținută pentru prima dată de poliția Cheshire în 2018, după o creștere a numărului de decese din spital.

Absolventă a Universității din Chester și imaginea unei campanii de strângere de fonduri de 3 milioane de lire sterline, asistenta a fost arestat pentru aceleași infracțiuni, în 2019, și din nou la începutul acestei săptămâni.

Poliția a lansat o anchetă după ce spitalul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la numărul mare de decese din perioada martie 2015 și iulie 2016 – cu 10% peste medie.


O anchetă internă a descoperit că bebelușii prematuri au murit în urma insuficienței cardiace și pulmonare.

Prietenii și familia lui Letby au spus la acel moment că sunt că aceasta este nevinovată. Letby, din Hereford, urmează să se prezinte joi la Warrington Magistrates ’Court.

Inspectorul șef Paul Hughes, de la poliția din Cheshire, a spus: „Au trecut mai bine de trei ani de când am lansat pentru prima dată o investigație cu privire la o serie de decese de la unitatea neonatală din Spitalul Contesa de Chester.

Asistentă româncă a cauzat moarte prin neglijență a unei femei de 87 de ani

„În acea perioadă, o echipă dedicată de detectivi a lucrat extrem de mult la acest caz extrem de complex și foarte sensibil, făcând tot ce a putut cât pentru a identifica cauza morții copiilor. În iulie 2018, un profesionist din domeniul sănătății a fost arestat sub suspiciunea de crimă, în legătură cu moartea a opt bebeluși și tentativa de ucidere a alți șase, la unitatea neonatală de la Spitalul Contesa de Chester.

Ulterior a fost eliberată pe cauțiune în așteptarea unor anchete suplimentare. În iunie 2019, a fost arestată din nou sub suspiciunea de crimă, în legătură cu moartea a opt bebeluși și tentativa de ucidere a șase. De asemenea, a fost arestată în legătură cu tentativa de ucidere a alți trei copii.”

„Pe 10 noiembrie, ca parte a anchetelor noastre în curs, asistenta a fost rearestată sub suspiciunea de crimă în legătură cu moartea a opt bebeluși și tentativa de ucidere a alți 9.”

Un raport a constatat că sugarii aveau pete neobișnuite pe brațe și picioare, după moarte.

În urma arestărilor anterioare, locuința lui Letby a fost percheziționată de polițiști, la fel ca și cea a părinților ei din Hereford.

În ciuda acuzațiilor, o prietenă a descris-o pe femeie drept o „asistentă profesionistă” dedicată „slujbei” și care „nu ar face rău nici unei muște”.

Poliția a fost chemată de spital în mai 2017, după ce un raport din 2016 al Colegiului Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului a constatat că personalul unității nu era adecvat.

Deși analiza nu a putut găsi un motiv pentru creșterea deceselor, între iunie 2015 și iunie 2016, a identificat un șir de probleme.

Acestea au inclus lacune semnificative în rotațiile medicale și de asistență medicală, acoperirea insuficientă a medicilor superiori, luarea de decizii deficitare și reticența unor angajați de a solicita sfatul colegilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Președintele-ales al Statelor Unite îl avertizează pe premierul britanic asupra efectelor Brexit în Irlanda de Nord

COVID-19: Marea Britanie, prima țară din Europa care depășește 50.000 de morți. Aproape 600 de decese în 24 de ore