in ,

Cea mai bătrână victimă a coronavirusului în Marea Britanie: 108 ani, supraviețuitoare a două războaie și a epidemiei de gripă spaniolă

Cea mai în vârstă victimă a coronavirusului din Marea Britanie avea 108 ani și a decedat sâmbătă, la o zi după ce a fost testată pozitiv pentru COVID-19.

Hilda Churchill, scrie Daily Mail, a supraviețuit la două războaie mondiale și gripei spaniole.

Ea era izolată la o casă de îngrijire din Salford, Greater Manchester, de mai bine de o săptămână, dar a început să prezinte simptome minore în urmă cu trei – patru zile.

Familia ei spera că va trece peste problemele de sănătate și va sărbători 109 ani, pe 5 aprilie.

Însă femeia a murit sâmbătă dimineață, la casa de îngrijire din Kenyon Lodge, la mai puțin de 24 de ore după ce a fost testată pozitiv pentru Covid-19.

Morgă temporară pentru 12.000 de corpuri pe aeroportul Birmingham

Nepotul ei, Anthony, în vârstă de 49 de ani, plănuise o surpriză specială pentru ziua ei și a rămas fără cuvinte când a primit vestea.


„A fost un pic bolnavă în ultimele trei – patru zile, este destul de predispusă la infecții toracice și pneumonie”, a spus nepotul doamnei Churchill.

„Nu a avut simptome severe, s-a mai confruntat cu astfel de lucruri înainte și a supraviețuit. Nu ne-am mai putut vedea de o săptămână, de când instituția unde era a intrat în izolare. Am sunat aseară, dar pentru că avea coronavirus nu am putut să-i vorbesc, deoarece nimeni nu putea să îi ducă telefonul. Cel mai trist lucru a fost că nu am putut fi acolo cu ea când a avut nevoie”, a mai spus Anthony.

Coronavirus, ultimele cifre: Numărul morților din Marea Britanie a depășit 1.000. 260 de decedați în ultimele 24 de ore

„Cred că toți trebuie să fim mai atenți. A fost o luptătoare și a fost bine, doar simptome ușoare. A fost izolată aproximativ o săptămână la o casă de îngrijire, unde era în siguranță, dar într-o zi s-a dus. Era indestructibilă. Dacă nu era coronavirusul, ar fi în viață astăzi – sunt sigur de asta”, a mai spus acesta.

Anthony îi îndeamnă pe alții să ia în serios situația.

„Nici măcar nu pot începe să-mi imaginez cum este o familie care a pierdut pe cineva tânăr. Trebuie să avem grijă unul de celălalt și să stăm în siguranță – pentru că nu știi niciodată când cineva pe care îl iubești pleacă de lângă tine într-o clipă”, a mai spus nepotul victimei.

Hilda Churchill avea patru copii, 11 nepoți și 14 strănepoți.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Criza Coronavirus în UK: „Trebuie să rămânem în izolare până în iunie”

Sute de români întorși din Marea Britanie, înghesuiți pe Aeroportul Otopeni