Menu
in

Cele mai folosite invective pentru românii din Marea Britanie: „invadatori”, “şomeri”, “cerşetori”, “infractori”, “criminali”

Muncitorii români şi bulgari din Franţa şi Marea Britanie au fost tot mai des victime ale unor mesaje xenofobe, relevă un studiu al Institutului de Politici Publice.

Potrivit Radio România Actualități, documentul arată că, în ultimul an, acuzele s-au intensificat, iar întreg fenomenul s-a extins în discursurile electorale susţinute de reprezentanţii partidelor extremiste.



„Invadator”, “şomer”, “cerşetor”, “infractor”, “criminal”, “suspect de şedere ilegală şi chiar de terorism” sunt invective ce le-au fost cel mai des atribuite românilor, iar presa a fost principalul conductor al mesajelor radicale şi xenofobe, după cum precizează Andreea-Doina Călbează, cercetător la Centrul Român de Politici Europene.

“Din datele statisticii pe care le-am găsit la Comisia Europeană, sau la Institutul de Statistică din Franţa, şi la Departamentul de Pensii din Marea Britanie.”

Farage: „Am o problemă cu România”

Dezbatere aprinsă pe tema românilor în PE. Gerard Batten (UKIP): “criminali, dependenţi de droguri, alcoolici, cerşetori şi persoane care caută beneficii”

“Aşadar, am folosit datele lor. Reiese că acesta nu este nici şomer sau sărac, ci mai degrabă calificat şi activ şi cu opţiuni limitate pe piaţa muncii, îndeosebi la ocupaţiile de nivel intermediar.

61% dintre migranţii români şi bulgari au studii medii, 19% au studii superioare. Referitor la turismul social, doar între 1 şi 5% solicită sprijin social în statele în care merg”, a mai declarat Andreea-Doina Călbează pentru RRA. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version