in

Cercetat pentru proxenetism în Marea Britanie, temutul interlop Cocoș Băncuță vrea să fie liber

Procurorii ieșeni au cerut Tribunalului Județean prelungirea arestului în cazul șefului unuia dintre cele mai cunoscute și temute clanuri din România. Cocoș Băncuță, șeful clanului Băncuță, care este cercetat pentru proxenetism în formă continuată, a solicitat aceleiași instanțe să îi dea drumul de după gratii. Acum, urmează ca instanța să decidă asupra celor două solicitări, venite din partea procurorilor DIICOT și a lui Cocoș Băncuță.

Amintim că, recent, anchetatorii ieșeni au salvat, alături de cei britanici, peste 60 de tinere exploatate sexual pe teritoriul Marii Britanii. Procurorii DIICOT Iași, împreună cu ofițerii de Poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Iași, au efectuat patru percheziții domiciliare în județele Constanța și Bacău. Acțiunea a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism în formă continuată și spălare de bani.
De asemenea, Poliția Metropolitană din Londra a efectuat 16 percheziții la imobilele utilizate de către membrii grupului infracțional, imobile situate în Capitala Regatului Unit al Marii Britanii.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2013, inculpații au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism în formă continuată și spălare de bani, grup organizat intrafamilial, cu ramificații internaționale, reușind să recruteze și să exploateze sexual peste 60 de tinere în orașul Londra”, au afirmat procurorii DIICOT Iași.

Așadar, în urma cooperării judiciare internaționale, liderul clanului Băncuță a fost adus la Iași și a fost arestat de magistrați.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]


Belfast. Pescar român ucis pentru o sticlă de votcă. Închisoare pe viață pentru criminal

Firma „Osbornes Law” reprezintă familia Gabrielei Pintilie: „Familia este devastată și cere răspunsuri”