Cercetătorii britanici: Riscul de infectare cu Covid-19 crește în funcție de înălțime

Cercetătorii din Marea Britanie au ajuns la concluzia că riscul de infectare cu Covid-19 crește în funcție de înălțimea persoanelor.

După un studiu pe aproximativ 2.000 de subiecți, s-a constatat că persoanele mai înalte au un risc mai mare de a se îmbolnăvi, lucru care indică faptul că virusul se transmite prin aer, spun oamenii de știință.

Oamenii de știință spun că dacă avem o înălțime de peste 1,82 cm, riscul e de două ori mai mare să fim infectați cu Covid-19.

În acest sens, o echipă de cercetători și experți de la Universitatea Manchester şi Open University, a făcut un studiu pe 2.000 de persoane din Marea Britanie și SUA pentru a analiza dacă atributele personale, munca și hobby-urile ar putea influența infectarea, scrie Daily Mail.

Londra: Cercetătorii au identificat șase forme de bază ale bolii cauzate de coronavirus

Studiul a scos la iveală faptul că persoanele mai înalte au un risc mai mare de a se îmbolnăvi, ceea ce sugerează că virusul se transmite prin aer, spun oamenii de știință.


Prin urmare, în cazul în care virusul ar fi contractat doar prin picături de salivă, înălțimea nu ar trebui să fie un factor care face diferența în ceea ce privește riscul de infectare. Aerosolii se pot acumula în zone slab ventilate și sunt transportate de curenții de aer.

Cu toate acestea, picăturile sunt mai mari decât aerosolii și se crede că acestea călătoresc pe distanțe relativ scurte și dispar rapid din aer.

Expertul Evan Kontopantelis, de la Universitatea din Manchester, a subliniat faptul că acest studiu indică probabilitatea ca noul coronavirus să se transmită și prin aer.

„Rezultatele acestui sondaj în ceea ce privește asocierea dintre înălțime și diagnostic sugerează că transmiterea bolii prin picături nu este singura modalitate prin care te poți îmbolnăvi, iar transmiterea prin aer este posibilă. Acest lucru a fost sugerat de alte studii, dar metoda noastră de confirmare este nouă. Deși distanțarea socială este încă importantă, deoarece transmiterea prin picături este posibilă, purtarea măștii este esențială și în prevenire”, a afirmat omul de știință.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ce factură la electricitate plătește Regina Marii Britanii. Vedetele din Regatul Unit, mari consumatoare de energie electrică. Prețuri pe măsură

Canicula din Spania „atacă” Regatul Unit. Se anunță temperaturi record începând din această seară