in

Chester: Chirurg român cu înclinații pedofile. Zeci de mii de imagini cu copii abuzați găsite în calculatorul său

Un chirurg pedofil de origine română avea în calculatorul propriu 37.840 de imagini cu abuzuri sexuale asupra copiilor.

Medicul Cristian Bogdan, în vârstă de 43 de ani, și-a dat demisia din funcția de chirurg cardio-toracic pe care o ocupa la Spitalul Universitar Royal Stoke.

La percheziția pe care au făcut-o în casa lui au fost inspectate 33 de dispozitive electronice care conțineau 125.246 de imagini pornografice.

Medicul care este căsătorit și are un copil a refuzat inițial să comenteze, atunci când a fost interogat prima dată, în 2017.

S-a predat apoi la secția de poliție Macclesfield, pe 9 ianuarie anul trecut și a dat o declarație pregătită.

Pedofil englez de 60 de ani, arestat în România, era căutat de autoritățile britanice pentru infracțiuni sexuale contra minorilor

După ce a admis două acuzații de realizare de imagini indecente cu copii și una de deținerea de imagini indecente cu copii și o acuzație de deținere de imagini interzise, medicul a fost iertate de pedeapsa cu închisoarea. El a fost condamnat la 12 luni cu suspendare și a fost descalificat să mai profeseze.

Pe 12 martie, a fost șters din registrul medical.

Potrivit procurorului, unele dintre imagini erau ale unor copii cu vârste cuprinse între patru și șase ani, în timp ce altele surprindeau copii între șase și opt ani. Unele filme implicau fete de 14 ani.

Potrivit instanței, medicul român a început să descarce imaginile în ianuarie 2014. Perchezițiile din 2017 au făcut parte dintr-o anchetă a poliției declanșată cu un an înainte.

Avocatul lui Cristian Bogdan a spus că acesta a avut un caracter anterior bun, cu o distinsă carieră medicală care acum este complet distrusă.

Pedofilul Nae convingea fete de opt ani să se dezbrace în fața camerei web. 19 ani de pușcărie

„A fost ostracis profesional, rușinat social și este rușinat de comportamentul său. Dar nu vrea să minimalizeze sau să scuze acea conduită”, a spus avocatul.

Timp de 10 ani va fi supus unui ordin de prevenire a daunelor sexuale.

„Ai arătat că nu ești în stare să fii medic, nimeni nu poate avea încredere într-o astfel de persoană, cu atât mai puțin un copil. Niciodată nu trebuie să ți se permită să ai din nou pacienții”, a spus judecătorul.

De asemenea, Bogdan a primit ordin să semneze în Registrul infractorilor sexuali pentru următorii 10 ani.
Coronavirus: Un bărbat de 59 de ani, cea mai tânără victimă din Marea Britanie. Își sărbătorise ziua de naștere în Insulele Canare

Cine vine din zone cu minimum 500 de cazuri, izolare obligatorie