Cifră uriașă a deceselor zilnice raportate în Marea Britanie. Boris Johnson cere intervenția armatei pentru campania de vaccinare

Boris Johnson a anunțat astăzi, 7 ianuarie, că va cere intervenția armatei, pentru a ajuta la campania de vaccinare împotriva coronavirusului din Marea Britanie, astfel încât NHS să poată imuniza 200.000 de persoane în fiecare zi, până vinerea viitoare.

În același timp, Marea Britanie a înregistrat în ultimele 24 de ore, 1.162 de decese, una dintre cele mai grave cifre de la începutul pandemiei, dar numărul celor infectați a scăzut la 52.618 de noi cazuri pe zi, potrivit MailOnline.

Referindu-se la campania de vaccinare, Sir Simon Stevens, șeful NHS Anglia, a recunoscut că vor exista „dificultăți” și „probleme de-a lungul drumului”, în timp ce se luptă să imunizeze milioane de oameni pe săptămână.

Marea Britanie își propune să vaccineze 14 milioane de oameni, până la jumătatea lunii februarie, ceea ce înseamnă 2 milioane de vaccinări pe săptămână.

Anglia intră în al treilea LOCKDOWN național: La o zi după ce le-a cerut părinților să își trimită copiii la școală, Boris închide școlile

Cifrele Ministerului Sănătății arată că doar pe 21 aprilie – în mijlocul primului val – s-a înregistrat un număr mai mare de decese decât astăzi, când au fost declarate 1.224 de victime.

A treia cea mai tragică zi a fost pe 9 aprilie, când s-au înregistrat 1.116 de decese.

Au fost cu 20,5% mai multe decese față de joia trecută, când au fost raportate 964. Experții se tem că numărul zilnic de decese ar putea crește și mai mult, din cauza numărului crescut de infecții din comunitate.

În conferința de presă din această după-amiază, Phil Prosser, expert în logistică militară și veteran din Afganistan și Irak, a declarat că armata va folosi „tehnici folosite în luptă” pentru a accelera lansarea vaccinului, adăugând: „Echipa mea este obișnuită cu complexitatea și construirea de lanțuri de aprovizionare rapidă, în cele mai dificile condiții”.

Operațiunea NHS, considerată cea mai mare campanie de vaccinare din istoria Marii Britanii, va implica peste 100 de soldați săptămâna viitoare, cu aproape 1.500 de militare în așteptare, relatează The Telegraph.

Până la șapte centre de vaccinare în masă urmează să se deschidă în Anglia, urmând a fi amplasate inclusiv pe stadioane și în centrul ExCeL din Londra.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Priti Patel despre situația din SUA: „Comentariile [lui Trump] au condus direct la violențe”

Aproape 3% din populația Londrei, infectată cu noua variantă a coronavirusului