in

Cine sunt capii rețelei de contrabandă cu țigări în Marea Britanie. Patroni de firme, legături cu fostul ministrul de Interne

Capii rețelei de contrabandă cu țigări în Marea Britanie anchetați de DIICOT sunt patroni de firme din Arad, unii dintre ei având legături cu un fost ministru de Interne.

DIICOT a reușit să deslușească mecanismul de funcționare al celei mai puternice rețele de contrabandă cu țigări din vestul României.

Conform procurorilor, cei care au constituit nucleul grupării sunt Cosmin Mladin, „aghiotantul” său, Daniel Copil, Marius Costea, zis „Mambo”, Rareș Grigore și Alin Iovănuț.

Primii doi au reușit să dispară cu doar câteva ore înainte de descindere, fiind, probabil, anunțați.

Sute de autoturisme puse sub sechestru în cazul contrabandei cu țigări din România. Cum transportau traficanții țigările în Marea Britanie

Marius Costea, zis „Mambo” a fost asociat cu fostul ministru de Interne Traian Igaș în firma Costello Marcos SRL, care avea ca obiect de activitate principal producția de mobilă. Rareș Grigore este un fost angajat al lui Dorel Găvruță, de asemenea inculpat în acest dosar, potrivit Press Alert.

Dorel Găvruță este tot din Pecica, fiind cunoscut ca un prieten al lui Traian Igaș. De asemenea, Alin Iovănuț, este fiul patronului firmei Metalcom din Arad, și a fugit în Marea Britanie, înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în dosarul împușcării unui interlop din Arad.

lterior, a fost dat în urmărire internațională și găsit în Marea Britanie, acum fiind în penitenciarul Oradea încarcerat. Rețeaua se aproviziona cu țigări din Ucraina, Republica Moldova și Serbia, care erau introduse ilegal în România, iar, de aici, erau încărcate în camioane care plecat spre țări din Uniunea Europeană, una dintre destinațiile preferate fiind Marea Britanie. Printre mărcile de țigări traficate de grupare erau Lifa, Marvel, Lifa, Compliment, Marble sau Marlboro.


Cine sunt capii rețelei de contrabandă cu țigări în Marea Britanie. Patroni de firme, legături cu fostul ministrul de Interne…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3.8]

Decesele cauzate de alcool au crescut cu 20% în timpul pandemiei

Rusia amenință Marea Britanie după incidentul din Marea Neagră: „Vom răspunde cu duritate maximă”