in

Cod portocaliu de zăpadă și gheață în Marea Britanie. „Beast from the East 2.0” se pregătește să lovească
Pe întreg teritoriul Marii Britanii au fost lansate avertismente meteorologice pentru zăpadă și gheață, scrie Evening Standard.

Vremea rea, cauzată de un nou val de aer siberian denumit „Beast from the East 2.0”, va sosi în această seară (vineri, 16 martie) și va cauza probleme pe parcursul întregului sfârșit de săptămână.

Trei avertismente meteorologice au fost emise pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu precizarea că există posibilitatea să fie afectat serviciile de călătorie din Marea Britanie.

Biroul de Meteorologie avertizează că valul de frig va lovi unele părți din Londra și sud-estul Angliei.

E așteaptă un strat de zăpadă ce va depăși 5 centimetri, în unele părți fiind posibil să ajungă și la 20 de centimetri.

Un purtător de cuvânt al Biroului de Meteorologie a declarat: „Vineri, ploaia se va transforma în zăpadă, pe măsură ce se va deplasa spre sud-vest.”

„De asemenea, gheața se va forma rapid pe drumuri”.

„Sâmbătă, căderile de zăpadă se vor prelungi, în special spre seară, iar zăpadă topită va crește riscul de îngheț. Se va simți foarte frig, cu temperaturi în jurul valorii de 3 C in timpul zilei ce vor scădea sub -2C noaptea.”

„Până duminică, stratul de zăpadă va crește, în special în jurul Londrei și în zonele de sud-est ale Angliei, iar condițiile s-ar putea dovedi distructive”.

Noul val de frig vine la câteva săptămâni după ce “Bestia din Est” și “Furtuna Emma” au creat perturbări masive în toată țara la începutul lunii martie.

Credeați că am scăpat de iarnă? Vremea rece se întoarce în Marea Britanie. Zăpadă, ploi și vânturi puternice
Parlamentar britanic, sub acoperire printre oamenii străzii din Londra. Ce a descoperit este îngrijorător

Riposta Moscovei la expulzarea celor 23 de diplomați ruși acuzați de spionaj în Marea Britanie