Conceptul „Barber Shop” din Anglia, implementat în Slatina. „Nu e mare diferenţă între a tunde englezi şi a tunde slătineni”Alex Curt a plecat în Anglia în 2012, unde a muncit într-un „barber shop” (frizerie pe românește). Tânărul s-a întors în Slatina, după mai bine de cinci ani în care a locuit şi a muncit în Colcester.

A adus acasă conceptul de „barber shop”, iar la aproape două săptămâni de la deschidere, salonul său era căutat de slătinenii care vor cele mai noi frizuri, scrie Gândul.

„Am văzut pe afară, prin Anglia şi alte ţări”, spune Alex.


„Doar asta am lucrat, zi de zi, timp de vreo cinci ani. Am fost în Colchester, la o oră de Londra, dar în tot acest timp m-am gândit să mă întorc acasă. Chiar cu gândul ăsta am plecat, să mă întorc la Slatina”, mărturiseşte el.

Primul contact cu insula britanică a fost unul dur: „Sincer, nu am fost bine primiţi în 2012, în Anglia, dar cu timpul şi-au dat seama că au nevoie de noi, de ceea ce facem noi şi ne-am acomodat unii cu alţii. Impactul a fost prima dată”.

El nu găseşte o mare diferenţă între clienţii pe care îi avea în Anglia şi cei din Slatina. Mentalităţile sunt, însă, diferite.

„Meseria asta am învăţat-o în Bucureşti, unde am şi practicat-o câţiva ani, apoi am plecat în Anglia. Sincer, nu e mare diferenţă între a tunde englezi şi a tunde slătineni, doar că există o cultură diferită. Ei sunt mai libertini, au alt stil de viaţă, în timp ce noi suntem altfel, mai conservatori. Frizurile sunt aceleaşi, e acelaşi trend în toată lumea”.

„Prima decizie, cu plecatul, a fost spontană, adică m-am hotărât în câteva zile şi am plecat. Întoarcerea, însă, a fost o decizie mult mai grea. Ne-am tot gândit vreo doi ani, ne-am uitat de spaţiu, nu a fost ceva uşor, chiar a fost dificil să renunţăm la Anglia, dar acasă e acasă. Bani poţi să faci oriunde şi neaşteptat este faptul că ne apropiem de banii pe care îi făceam acolo”, crede Alex Curt.

“Mahalaua” din Diaspora. Poveștile românilor jigniți de guvernanții de la București

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

De la Londra, INFRACTORUL Puiu Popoviciu dă în judecată statul român la Tribunalul Internațional

Un grup de pe Facebook se transformă într-un partid al diasporei. Mario Mocan: „Vrem trei candidați la parlamentare”