in

Condamnări în cazul românului de 21 de ani, ucis în Stratford. Familia s-a mutat înapoi în România de fricăBeniamin a fost omorât doar pentru că a avut ghinionul să se afle în zonă

Cinci bărbați au fost condamnați la închisoare peste uciderea unui român într-un centru comercial din Stratford, Londra, la doar câteva săptămâni după ce acesta s-a mutat în Marea Britanie.

Beniamin Pieknyi, în vârstă de 21 de ani, a căzut victimă unui atac neprovocat, după ce a călătorit pentru a întâlni un prieten din Stratford și s-a oprit să cumpere o sticlă de apă.

Aceștia au fost acostați de un grup cunoscut pentru hărțuirea regulată a cumpărătorilor din Stratford Centre pe care o considerau ca fiind „zona lor”.

La 20 martie, gașca a pus ochii pe Pieknyi și pe prietenul său. Românul a fost încolțit într-un restaurant Subway, în timp ce prietenul său era reținut de ceilalți membri ai găștii.

Victima a fost bătută și lovită în față de Vladyslav Yakymchuk, considerat liderul găștii, care l-a și înjunghiat în piept pe Beniamin, cu un cuțit lung.

Yakymchuk, în vârstă de 23 de ani a fost condamnat, la Old Bailey, la un minim de 24 de ani de închisoare, miercuri, 7 noiembrie, după ce a pledat vinovat de crimă, tulburare violentă și posesia unei arme, potrivit The Independent.

Kevin Duarte, în vârstă de 19 ani, și Moses Kasule, de 20 de ani, au fost închiși timp de 12 ani pentru omor și vătămare. Alexis Gabriel Da Costa Varela, de 19 ani, a primit trei ani și patru luni pentru tulburarea violentă, iar Mario Zvavamwe, de 19 ani, a fost închis pentru doi ani și șase luni pentru aceeași infracțiune.

Frații lui Beniamin s-au mutat înapoi în România după tragedie, iar mătușa sa a declarat că a familia și-a cheltuit toate economiile ca să acopere costurile de repatriere și înmormântare.

Vladyslav Yakymchuk este cel care a înfipt cuțitul în Beniamin

Fratele lui Beniamin, Mihai, a declarat pentru BBC că familia este încă în stare de șoc: „Mama nu poate dormi, iar sora mea, Iulia, nu vrea să se întoarcă pentru a trăi în țara asta”.

„Pentru noi, Londra este un loc periculos din cauza a ceea ce sa întâmplat cu fratele meu”, a continuat acesta.

Iulia Pieknyi a spus că „întreaga sa viață s-a prăbușit”. „Am ajuns să realizez că se pot întâmpla lucruri îngrozitoare într-o clipă și dacă spui ceva unei persoane greșite poți să mori”, a spus aceasta.

Mama lor, Irina, a spus că nu reușește să își revină după moartea lui Beniamin: „Este atât de nedrept că mi-a fost luată o parte din inima mea o dată cu el. Durerea pe care o simt din acea zi va rămâne în mine pentru totdeauna”.

„Cine le-a dat dreptul să-i ia viața fiului meu? Sunt conștienți de durerea, lacrimile și suferința pe care le-au lăsat în urmă? Sunt conștienți de faptul că familia noastră nu mai este la fel ca înainte și nu va mai fi niciodată întreagă?”

„Sunt pierdută. Nu am cuvinte să descriu cum mă simt. Ce le-a făcut ca să îi facă asta fiului meu?”, a spus femeia plângând.

Detectivul inspector Ian Titterrell a declarat: „Beniamin și tovarășul lui erau doi prieteni complet nevinovați care au aranjat să se întâlnească. Ei aveau tot dreptul să socializeze în tihnă și nu făcuseră nimic pentru a merita furia agresorilor lor.”

Român de 21 de ani, ucis cu sânge rece în Stratford. Cinci bărbați condamnați la Old Bailey
Exodul românilor se intensifică. Încă 3% din populație a plecat în străinătate în doi ani, cât toți locuitorii unui județ

Șofer român transporta 21 de vietnamezi pe care avea de gând să îi introducă în Anglia ilegal. Prins la frontieră