Menu
in

Condamnați pentru agresarea unei bătrâne de 90 de ani. Românii spun că nu au făcut așa ceva

Doi români, soț și soție, sunt acuzați că, în 2015, au agresat o bătrână bolnavă de demență, într-un azil privat din Lancashire, unde lucrau ca îngrijitori.

Potrivit Daily Mail, cei doi ar fi legat-o cu un prosop pe femeia de 88 de ani, pentru a avea o viață liniștită. Victima a fost găsită, câteva ore mai târziu, de către un alt angajat. Era deshidratată și în stare de șoc.

Cosmin şi Ana Focșa, au declarat că nu au atins-o pe bătrâna pe nume Brenda Lea.

Cu toate acestea, mai multe ziare din UK au scris că cei doi au înfășurat-o pe femeie ca pe o mumie egipteană.



Cosmin Focsa, românul anchetat în Marea Britanie a declarat pentru ProTV: “Nu este adevărat. Păi spune-mi domnule de ce nu există nicio declaraţie, de ce nici poliţia nu s-a obosit să ia o declaraţie, nu există nicio hârtie. Atunci, cum vine cineva în absenţa victimei, să spună că persoana respectivă a suferit ceva ?”

Brenda Lea suferea de dementă iar cei doi soţi nu voiau să se chinuie, pe tura lor, cu ea, ci să aibă o zi liniştită, scrie Daily Mail.

Judecătorii britanici au decis că cei doi români, de 37 şi 40 de ani, sunt vinovaţi de rele tratamente şi neglijență în serviciu.

Unul dintre magistraţi a spus în timpul procesului: “Ceea ce aţi făcut voi este mult prea bolnav… aşa cum aţi tratat-o şi aţi neglijat-o pe această femeie în vârstă.”

Ioan Focșa, tatăl bărbatului anchetat, a declarat, tot pentru ProTv: “A venit supărat, uite tată ce s-a întâmplat. Noi am curăţat-o, am spălat-o frumos şi am învelit-o într-un prosop mai mare şi am plecat să-i aducem costumaţia să o schimbe. Între timp, a venit probabil că era şeful lor, şi a strigat ce aţi făcut aici aţi înconjurat-o cu prosopul, asta vreţi, să o omorâţi?”

 

Cei doi au fost găsiți însă vinovați și riscă o amendă de câteva mii de lire sau chiar închisoarea.

Strigător la cer! Moș Pătru, de 79 de ani, a fost adus să cerșească la Londra!

„Ce faci mamaie la Londra? Mă operez la ochi maică, e mai ieftin ca în România!”

A bătut un bătrân pe care trebuia să îl îngrijească. Român deportat din Marea Britanie.

Se caută îngrijitori de bătrâni în Marea Britanie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version