Conferință YoungDiplo: Rolul României în contextul diplomatic actual



YoungDiplo program internațional dezvoltat de GRASP reunește anul acesta la Londra personalități cheie din diplomație, energie și securitate pentru a dezbate rolul României în contextul diplomatic actual. Prima etapă a programului, conferința Romania’s Foreign Policy in a Multipolar World, are loc pe 4 februarie 2012 la sediul Ambasadei României la Londra.

Invitați de seamă din diplomație, mediul de afaceri și comunitatea academică, vor dezbate parteneriatele României cu actorii din spațiul Euro- Atlantic și oportunitățile de dezvoltare generate de raporturile cu economiile emergente din blocul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) pe cele trei direcții de interes: energie, securitate și diplomație.

Vor participa Ambasadorul României la Londra, Dr. Ion Jinga; Ambasadorul Austriei la Londra, Dr Emil Brix; Directorul Institutului Cultural Român, Dl Dorian Branea; Ministrul Politic din cadrul Înaltei Comisii a Indiei, C. Rajasekhar; Președintele Fundației Rațiu, Dl Nicolae Rațiu; Dl Dan Berendel, Director General al Master Chem Oil; Cpt. Seth Johnston, Universitatea Oxford; Dr Simona Manea, Universitatea Birmingham; Dna Holly Pattenden, Statoil, Dl Hugh Ward Saab AB și Dl Tim Lamb, Trayport.

Conferința se va încheia cu o sesiune foto Dear Romania prin care cei aproximativ 100 de participanți vor putea să transmită gânduri constructive pentru și despre România. Înscrierea la eveniment se poate face aici.

Evenimentul este organizat cu sprijinul: Ambasadei României la Londra, Institutului Cultural Român de la Londra, Fundației Rațiu și a partenerilor media: Radio France International (RFI), Radio România Actualități, Radio România Internațional, Adevărul, ȘtiriONG, România Pozitivă, Lume Bună, Foreign Policy, Ziarul Românesc.

Despre program

Programul YoungDiplo își propune să contribuie la formarea viitoarei generații de experți români în relații internaționale, prin facilitarea dialogului cu actualii specialiști în acest domeniu, prin cursuri de specializare, prin organizarea unor stagii de practică relevante și prin promovarea cercetării acestor tineri în publicațiile de specialitate din România. Conferința din Londra este urmată de o conferință similară în București pe 31 martie, aceste evenimente având ca scop strângerea de informații pentru o școală de vară de 3 săptămâni, cu instructori de la universități de top (Harvard, Columbia, Georgetown, Oxford, London School of Economics).

Despre GRASP

Înființată în 2008 ca GRSPSociety din inițiativa unui grup de tineri români aflați la studii în Budapesta, GRASP este o rețea deschisă formată din studenți, tineri profesioniști și organizații partenere care împărtașesc misiunea de a contribui activ la schimbarea României prin implicare civică, îmbunătățirea politicilor publice, transfer de cunoștinte și know-how, încurajarea dialogului și dezbaterilor publice și susținerea antreprenoriatului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

28 ianuarie 2012

Apel pentru Schimbare Adevărată!