Menu
in

Coronavirus: „În Marea Britanie vor fi mai multe cazuri, unele mortale”. Încă două persoane infectate, în Scoția

Marea Britanie se va confrunta cu „mai multe cazuri” de coronavirus, unele dintre ele „mortale”, spun specialiștii britanici, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății avertizează asupra lipsei globale de echipamente de protecție.

Marea Britanie va avea probabil „mai multe cazuri” de coronavirus și ar trebui „să ne așteptăm la unele decese”, a avertizat medicul șef Chris Whitty, citat de The Independent.

COVID – 19, cel mai înalt grad de urgență în Anglia. Alertă de gradul patru la NHS

53 de persoane au fost diagnosticate cu Covid-19 în Marea Britanie, iar guvernul a lansat o campanie de informare publică prin care a cerut oamenilor să păstreze cu strictețe igiena.

Între timp, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat cu privire la lipsa globală a echipamentelor de protecție pentru a lupta împotriva virusului mortal. OMS a solicitat companiilor și guvernelor să crească producția de echipamente medicale cu 40%.

Virusul s-a răspândit în aproximativ 80 de țări, cu un număr mare de cazuri în Italia, Iran, Coreea de Sud și Japonia. Sunt aproape 91.000 de cazuri la nivel global, dintre care peste 80.000 în China. Aproximativ 2.946 de persoane au murit în China, iar 166 de victime sunt în alte țări.

Școli din Londra închise din cauza COVID – 19. Elevi ai școlii unde studiază copiii familiei regale, trimiși acasă cu simptome de coronavirus

Prof. Whitty a spus că este „probabil” ca răspândirea coronavirusului să ducă la o epidemie în Marea Britanie.

“În acest moment credem că este probabil, nu definit, că vom trece la o transmisie continuă și o epidemie aici, în Marea Britanie”, a spus acesta.

Prof. Whitty a declarat pentru BBC Breakfast NHS că va face față, dar ar putea intra sub o „presiune foarte mare” în cazul unei epidemie.

„Pentru marea majoritate a oamenilor, aceasta va fi o boală ușoară sau moderată, care seamănă mai degrabă cu gripa ușoară. Există unele persoane care nu vor prezenta simptome, dar pentru o parte din oameni – și acest lucru este mai probabil de la persoanele în vârstă sau persoanele cu condiții de sănătate preexistente – riscul este mare”, a mai spus specialistul.

Profesorul Whitty a spus că transmisia comună a coronavirusului se întâmplă deja.

Două cazuri noi au fost diagnosticate în Marea Britanie. Două persoane din Scoția au fost diagnosticate cu virusul, a declarat ministrul Sănătății din Scoția, Jeane Freeman.

„Avem acum trei cazuri în Scoția”, a spus aceasta pentru programul Good Morning Scotland al BBC Radio Scotland.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version