in ,

Coronavirusul decimează casele de bătrâni din UK. Zeci de morți în Luton, Glasgow și în alte orașe

Coronavirusul decimează casele de bătrâni din UK. De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, în UK, s-a înregistrat o creștere semnificativă a deceselor în casele dedicate îngrijirii bătrânilor. În ultimele zile s-au făcut publice zeci de morți în astfel de centre din Luton, Londra, Glasgow.

15 morți la Castletroy, Luton

Hazel Simmons, reprezentant al consiliului din Luton a confirmat că, la ”Castletroy Residential and Nursing Home”, au decedat 15 persoane aflate în îngrijire. Dintre aceștia, 5 au fost confirmați cu COVID-19, iar ceilalți sunt presupuși că au decedat din aceeași cauză.

La casa respectivă au fost făcute teste, dar nu au fost găsite și alte persoane infectate. De asemenea, s-a precizat că, rezidenții vor mai fi testați în situația în care vor avea nevoie de spitalizare.

Consiliul local și-a declarat sprijinul pentru familiile celor afectați

”Suntem extrem de triști la aflarea veștilor tragice de la centrul de îngrijire Castletroy. Este sfâșietor să pierzi atât de mulți rezidenți dintr-o singură casă, gândurile și rugăciunile noastre merg către familiile și prietenii celor decedați, precum și către personalul centrului de îngrijire.

Consiliul oferă sprijin angajaților centrului de îngrijire și va fi alături de familiile afectate în această perioadă grea. Această tragedie ne reamintește cât de important este să respectăm regulile guvernamentale și să stăm acasă astfel încât să stopăm transmiterea acestui virus.”, a declarat Hazel Simmons .

Decese înregistrate și în alte centre de îngrijire

Tot astăzi au fost confirmate 7 decese cauzate de COVID-19 la un alt centru, Hawthorn Green, în estul Londrei. Cei decedați erau știuți ca având boli cronici și probleme de sănătate preexistente.


Burlington Court Care Home în Glasgow

Cea mai mare tragedie este, însă, în Glasgow, unde, un singur care home a înregistrat 16 decese într-o singură săptămână. La o primă analiză infecția a izbucnit la scurt timp după ce doi angajați au fost testați pozitiv și au avut nevoie de spitalizare.

Decesele de la centrele de îngrijire nu sunt incluse în rapoartele zilnice

Decesele înregistrate la casele de bătrâni nu sunt incluse în rapoartele zilnice publicate de Departamentul de Sănătate britanic, acestea făcând referire doar la persoanele care au decedat în spitale.

Numărul total al deceselor din UK a depășit 7000, dar Institutul Național de Statistică a afirmat că 1 din 14 decese cauzate de coronavirus, în Anglia și Țara Galilor, se întâmplă în afara spitalelor.

Articole similare:

Coronavirus în Italia, Spania, Austria și Germania.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Horă în curtea spitalului

Horă în curtea spitalului: medicii olteni au sărbătorit vindecarea primului pacient infectat

Rareș Bogdan a explodat

Români exportați, Rareș Bogdan a explodat: ”Cine a luat decizia, e un imbecil”