in

COVID – 19, cel mai înalt grad de urgență în Anglia. Alertă de gradul patru la NHS


NHS England a declarat coronavirus ca fiind incident de nivel patru – cel mai înalt nivel de planificare pentru urgență.

Potrivit Sky News, numărul cazurilor confirmate din Marea Britanie a ajuns la 51.

Sub alerta de nivel patru, tuturor spitalelor din Anglia li s-a transmis „să presupună că va trebui să aibă grijă de urgență de cazurile COVID-19”.

O echipă națională de gestionare a incidentelor și un centru de coordonare au fost înființate pentru coronavirus.

Sucursalele NHS regionale trebuie să raporteze la centru și să-și înființeze propriile echipe, inclusiv să aibă un contact 24/7 pentru „managementul pacienților, alerte, sesizări și urmărire”.

Școli din Londra închise din cauza COVID – 19. Elevi ai școlii unde studiază copiii familiei regale, trimiși acasă cu simptome de coronavirus

Toți adulții și copiii aflați în terapie intensivă cu orice fel de infecție respiratorie trebuie, de asemenea, să fie testați pentru virus.

Marți au fost identificate douăsprezece noi cazuri din Marea Britanie: opt au venit din Italia, unul din Germania, unul din Singapore, unul din Japonia și unul din Iran.

Cazurile sunt din Londra, Hampshire, Northamptonshire, Bury, Wirral, Greater Manchester, Humberside și Kent.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat că NHS se „pregătea pentru o situație pandemică de mai bine de un deceniu”.

El a spus însă că numărul cazurilor globale continuă să crească – în special în Europa – și „s-ar putea să nu putem ține virusul departe la nesfârșit”.

Primul ministru Boris Johnson a detaliat planul de luptă cu virusul al guvernului britanic.

Londra: Metroul, un mijloc de răspândire a coronaviruslui. Ce vă sfătuiesc medicii

El a spus că poliția ar putea participa  doar la infracțiunile foarte grave și la menținerea ordinii publice, în timp ce unitățile NHS ar putea fi închise tuturor îngrijirilor critice.

Guvernul a mai transmis că, în caz de necesitate, s-au pus în aplicare planuri potrivit cărora armata să participe la menținerea ordinii publice.

Guvernul a spus că va avea în vedere închiderea școlilor și universităților, încurajarea lucrului de acasă și reducerea adunărilor mari.
Al patrulea caz de coronavirus a fost confirmat la Timișoara

Cei trei români care au speriat Londra, condamnați. Au furat bijuterii de sute de mii de lire sterline