„Covid-19 nu va dispărea niciodată, obișnuiți-vă”. Avertismentul experților britanici și francezi

Experți britanici și francezi avertizează, cu privire la pandemie, că boala Covid-19 nu va dispărea niciodată și că într-un an sau doi va fi posibil ca omenirea să revină la o viață apropiată de cea dinainte de 2020.

Jeremy Farrar, consilier științific al Guvernului britanic, spune că boala este o infecție endemică acum și crede că „nu va dispărea vreodată”, potrivit News.ro.

Farrar, membri al Scientific Advisory Group for Emergencies (Sage) și director al Wellcome Trust, a declarat pentru BBC 4 că oamenii „trebuie să învețe să trăiască cu virusul” și că nivelul transmiterii și perturbarea învățământului nu trebuie să continue.

El a spus că Marea Britanie „rămâne foarte vulnerabilă” în fața variantelor din alte părți ale lumii, care pot cauza probleme, la fel ca tulpina Delta.

Noul ministru al Sănătății din Marea Britanie crede că 19 iulie va însemna sfârșitul restricțiilor. Sajid Javid: „Va trebui să învățăm să trăim cu COVID”

La rândul său, profesorul Jean-François Delfaissy, consilier științific al Guvernului francez, a spus că viața normală de dinainte de pandemie nu va putea fi reluată până anul viitor sau până în 2023.


El a declarat pentru BFM TV că Franța ar putea ajunge la circa 50.000 de cazuri zilnice, până la începutul lunii viitoare.

Comentariile sale vin după ce acesta a declarat că al patrulea val de infecții în Franța este așteptat să afecteze spitalele în a doua parte a lunii august.

Franța a înregistrat aproximativ șase milioane de cazuri de Covid-19, de la începutul pandemiei, și mai mult de 111.700 de decese asociate.

De cealaltă parte, bilanțul în Marea Britanie a depășit pragul de 5,6 milioane de contaminări şi 129.000 de decese asociate.

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus în Wuhan (China), la finalul anului 2019, au fost înregistrate mai mult de 192 de milioane de cazuri de infectare și peste 4,1 milioane de decese. Au fost administrate, global, peste 3,75 miliarde de doze de vaccin anti-Covid, potrivit datelor Universității John Hopkins.


„Covid-19 nu va dispărea niciodată, obișnuiți-vă”. Avertismentul experților britanici și francezi…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Populația din Marea Britanie -imunitate foarte mare la COVID. Anunțul oficial al autorităților

Fenomentul „pingdemic”: Cartier londonez îngropat în gunoaie. Măturătorii stradali sunt în carantină