Menu

Covidul a avut un impact uriaș asupra IQ-ului poporului britanic. Studiul cu rezultate uimitoare

Covidul a avut un impact uriaș asupra IQ-ului poporului britanic. Studiul cu rezultate uimitoare

Efectul pe termen lung al unei infecții cu Covid-19 ar putea include o scădere a inteligenței, potrivit noilor cercetări.

Între ianuarie și decembrie anul trecut, oamenii de știință au efectuat Marele Test Britanic de Inteligență, care a examinat IQ-ul a 81.337 de persoane.

Printre acest număr se numărau 13.000 de persoane infectate cu virusul.

Oamenii de știință au analizat factori precum vârsta, sexul, limbajul și nivelul de educație, și au descoperit că cei care se vindecau de Covid au avut cel mai mare declin al coeficientului de inteligență IQ, potrivit metro.co.uk.

Sarcinile care necesită rezolvarea problemelor, planificarea și raționamentul au fost mai dificile pentru ei decât pentru persoanele care nu au avut virusul.

În cele mai grave cazuri, când oamenii au fost conectați la un ventilator pentru a învinge boala, cercetătorii au înregistrat o scădere de șapte puncte a inteligenței.

Peste 1.000.000 de oameni din Marea Britanie suferă de COVID lung

Datele au fost colectate împreună și publicate într-un studiu numit: Deficite cognitive la persoanele care s-au recuperat de COVID-19 (Cognitive Deficits In People Who Have Recovered From COVID-19).

Studiul a fost publicat în revista medicală Lancet și a implicat cercetători de la Imperial College din Londra, Kings College și universitățile din Cambridge, Southampton și Chicago.

„Aceste rezultate sunt în concordanță cu rapoartele despre Covid lung, în care „ceața creierului ” și problemele de concentrare și dificultăți în găsirea cuvintelor corecte sunt simptome obișnuite”, au scris autorii.

„Deficiențele au avut un efect substanțial pentru persoanele care au fost spitalizate.”

Oamenii de știință sugerează că un motiv pentru scăderea inteligenței a fost efectul continuu al virusului asupra capacității noastre de a gândi clar.

De exemplu, este mult mai greu să vă concentrați dacă suferiți de o temperatură ridicată sau de probleme respiratorii, așa cum se întâmplă cu pacienții cu Covid lung.

„Studiile anterioare la pacienții spitalizați cu boli respiratorii nu numai că demonstrează deficite cognitive obiective și subiective, dar sugerează că acestea rămân pentru unii timp de 5 ani”, notează autorii.

Cercetătorii solicită prudență pentru a trage prea multe concluzii fără date de imagistică a creierului. În schimb, ei spun că rezultatele ar trebui să acționeze ca un apel clar pentru cercetări ulterioare asupra problemei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]
Exit mobile version