COVID: Test PCR negativ pentru cei care vin în Anglia. S-a stabilit data de la care intră în vigoare noua regulă

Ambasada României la Londra îi anunță pe români că începând cu 15 ianuarie 2021, ora 4.00 AM, toate persoanele care vor sosi în Anglia, pe cale aeriană, rutieră/ferată/maritimă au obligația să prezinte un test PCR negativ pentru COVID, efectuat cel mult cu 72 de ore înainte de plecare.

Guvernul de la Londra a adoptat această măsură cu valabilitate pentru teritoriul Angliei pentru următoarea perioadă până la încheierea actualei stări de lockdown, cu posibilitatea de extindere. Si guvernul Scoției are în analiză o măsură similară.

Minorii sub 11 ani vor fi exceptați de la măsura testării, iar operatorii de transport nu vor permite îmbarcarea călătoriilor în lipsa documentului de certificare a testării.

Vor fi exceptați de la această măsură călătorii care vin din zona comună de călătorie (restul Regatului Unit -Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord), Irlanda, insulele Man, Jersey și Guernsey).

Pasagerii care nu respectă această măsură vor fi sancționați pe loc cu o amendă de 500 de lire sterline.

Cei care sosesc în Marea Britanie vor trebui să prezinte un test COVID negativ


Totodată, se va menține obligația ca pasagerii care sosesc din țările care nu se află pe lista guvernului UK cu țările cu risc epidemiologic scăzut/ travel-corridors list.

(Detalii aici: https://www.gov.uk/…/coronavirus-covid-19-travel-corridors ) să efectueze o perioadă de 10 zile de autoizolare la o adresă declarată înainte de/la sosire.

Reamintim că toate persoanele care călătoresc în Anglia trebuie să completeze formularul de localizare/passenger locator form disponibil la https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before… .

Detalii despre măsura privind obligativitatea testului Covid-19 la intrarea în Anglia sunt disponibile pe pagina guvernului britanic la:

https://www.gov.uk/…/international-travel-update-11…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra: Adrian Preda din clanul Sportivilor, acuzat că a agresat un român în Burnt Oak. Este dat în urmărire internațională pentru tentativă de omor

Ultimul bilanț din Marea Britanie: 931 de morți în medie pe zi. Se cere păstrarea unei distanțe de 3 metri între oameni