„COVID-ul lung”, o formă înspăimântătoare a bolii care a schimbat lumea. Ce simptome acuză cei infectați

Sute de mii de oameni care se recuperează după infectarea cu noul coronavirus sunt loviți de simptome care îi țin în continuare bolnavi. Suferinzii au numit această stare „COVID lung”, mulți raportând oboseală cronică și probleme cognitive.

Un studiu recent arată că 75% dintre pacienții internați cu COVID-19 continuă să sufere de diverse afecțiuni secundare, în condițiile în care circa 500.000 de britanici au fost infectați, scrie The Sun.

Experții de la Royal College din Londra susțin că aproape 60.000 de pacienți experimentează simptome ale bolii și la trei luni de la infectare.

O comisie parlamentară arăta anterior că există 16 simptome ale persoanelor care suferă de așa-numitul ”COVID lung”.

La începutul anului 2020, boala era nouă și necunoscută pentru cea mai mare parte a lumii, iar experții spun că mai sunt multe de înțeles cu privire la acest virus, inclusive efectele secundare pe termen lung.

Doctorul Ben Littlewood-Hillsdon a spus pentru The Sun că unul din aspectele legate de Covid-19 care nu au fost încă pe deplin înțelese este longevitatea acestuia.


„În primul rând, este important de știut despre „Covid-ul lung” că nu este un termen medical oficial, ci un termen colocvial folosit pentru a descrie persoanele ale căror simptome durează mai mult decât perioada de două săptămâni recunoscută oficial de OMS”, a explicat doctorul.

„La fel ca în stadiul acut al bolii, simptomele pe termen lung sunt încă departe de a fi pe deplin înțelese”, precizează Littlewood-Hillsdon.

„Covid-ul lung” are 16 simptome la care cei infectați cu acest virus trebuie să fie atenți.

1. Căderea părului

Un studiu recent arată că unul din patru oameni infectați cu Covid-19 suferă de căderea părului.
Poate fi vorba despre părul de pe cap sau de pe alte părți ale corpului, cum ar fi sprâncenele.

O tânără din Londra se luptă de ȘASE luni cu COVID-19. Are simptome bizare

2. Febra

Temperatura ridicată este unul dintre simptomele cheie ale coronavirusului – tot ce este peste 38 de grade Celsius este considerată a fi temperatură ridicată.

Temperatura normală a corpului este de aproximativ 37 de grade, iar febra este de regulă când temperatura depășește 37,8 grade Celsius.

3. Diaree

SUA au adăugat diareea în iunie, în mod oficial, pe lista simptomelor Covid-19.

Asta înseamnă că persoanele infectate cu noul coronavirus experimentează mișcări intestinale incontrolabile.

Acest simptom îi slăbește pe mulți și va împiedica oamenii să se întoarcă la muncă.

4. Epuizarea

Rapoartele medicale au arătat că mulți britanici au suferit de oboseala post-virus. „Persoanele care suferă de „Covid lung” reclamă o oboseală continuă, extremă”, a declarat Dr. Ben Littlewood-Hillsdon.
„Unii au spus că se chinuiau să facă activități de bază, cum ar fi urcatul scărilor”, a precizat doctorul.

Epuizarea este unul dintre cele trei simptome de bază ale noului coronavirus.

5. Durerile în piept

Coronavirusul este o infecție care atacă plămânii, așa că nu e nicio surpriză în faptul că oamenii care au contractat virusul suferă de dureri în piept. Unii sunt ventilați mecanic, ceea ce de asemenea poate cauza dureri.Mulți bolnavi de ”Covid lung” se plâng de dureri toracice când urcă scările sau merg pur și simplu.

6. Insomnia

Insomnia cauzează epuizare și îi împiedicând pe mulți cu „Covid lung” să se întoarcă la muncă.

Mulți oameni au raportat, din martie până în prezent, că au avut insomnie din cauza stresului cauzat de pandemie.

7. Halucinații

Pacienții care s-au vindecat de Covid-19 au spus că au avut halucinații în timp ce erau bolnavi.

Halucinațiile sunt stările în care cineva vede, aude, miroase, gustă sau simte lucruri care nu există în afara minții sale. Pot fi înfricoșătoare și adeseori cauzate de medicamente.

Școli din Londra închise din cauza COVID – 19. Elevi ai școlii unde studiază copiii familiei regale, trimiși acasă cu simptome de coronavirus

Un studiu arată faptul că există o creștere a numărului de pacienți care suferă de afecțiuni neurologice- circa 36% dintre cei infectați cu Covid-19.

8. „Degetele Covid”

”Degetele Covid-19” este un simptom cel mai adesea întâlnit la copii, spun doctorii, care au sesizat cazuri neobișnuite de pacienți cu vezicule sau leziuni violete la nivelul picioarelor.

Medicii cred că aceste afecțiuni sunt de natură inflamatorie și apar la degetele picioarelor chiar și în absența altor simptome ale Covid-19.

Jurnalul European de Dermatologie Pediatrică a scris că Italia s-a confruntat cu o „epidemie” a acestui fel de cazuri între copiii și tinerii infectați cu Covid-19.

9. Frisoane

Frisoanele sunt alt simptom pe care oamenii cu „Covid lung” îl experimentează. Este senzația de frig care se simte deși nu există niciun motiv pentru asta.

Frisoanele pot fi însoțite de febră și cauzează tremurături și agitație, creând senzația că este imposibil să te încălzești.

10. Dezorientarea

Pacienții care suferă de „Covid lung” au reclamat faptul că se simt dezorientați, mulți spunând că au fost afectați de delir, confuzie și anxietate.

11. Probleme cognitive

Problemele cognitive includ pierderea memoriei, greutatea de a menține atenția și de a-i înțelege pe cei din jur.

Sunt o problemă debilitantă pentru cei afectați și mulți devin incapabili de a se întoarce la muncă în aceste condiții.

Experții spun că problemele cognitive sunt cauzate de infectarea directă a țesuturilor creierului.

„Chiar dacă problemele cognitive nu sunt simptome recunoscute ale virusului, există o creștere a dovezilor că „ceața creierului”, dificultățile de concentrare și pierderea memoriei sunt efecte pe termen lung ale Covid-19”, a explicat dr. Ben, potrivit căruia astfel de simptome au fost observate atât la pacienții în vârstă, cât și la cei tineri.

12. Probleme de respirație

Dr. Ben a spus că o bună parte din pacienți au raportat probleme respiratorii, precum pierderea respirației, la câteva săptămâni și chiar luni după infectarea cu Covid-19.

Cea mai mare parte a oamenilor vor întâmpina probleme de respirație din moment ce acest virus atacă plămânii.

Dar chiar și pacienții vindecați întâmpină în continuare probleme respiratorii, simțind că nu își pot asigura suficient oxigen și luptându-se parcă pentru fiecare respirație.

13. Dureri musculare sau corporale

Majoritatea oamenilor au avut dureri musculare sau corporale după o lungă ședință de mișcări la sală, dar cei care suferă de Covid-19 experimentează adesea acest gen de dureri fără să facă nimic, iar lucruri simple precum a te ridica de pe scaun devin o corvoadă.

Acest disconfort este un simptom al majorității infecțiilor virale, deoarece un corp străin a intrat în corpul tău, iar acesta răspunde în consecință.

14. Tahicardie (inima are peste 100 de bătăi pe minut)

Majoritatea oamenilor au peste 100 de bătăi de inimă pe minut dacă pur și simplu fac exerciții fizice.

Un adult are în mod normal, în stare de repaos, între 60 și 100 de bătăi ale inimii pe minut, în timp ce factori precum greutatea vor duce la un număr mai mare de bătăi.

Experții au descoperit că atleții care se recuperează după Covid-19 se pot confrunta cu probleme cardiace grave și de durată. Un ritm mai mare de bătaie a inimii lasă și senzația de sufocare.

Simptomele îngrozitoare descrise de o femeie infectată: «Te doare tot în tine și simți că îți iese foc din nas și din trahee»

15. Vărsături

Persoanele care s-au vindecat de virus și au suferit de „Covid lung” au experimentat și vărsături.

În China, circa 5% din pacienți au reclamat stări de rău și greață

16. Aritmie (problem cu ritmul de bătaie a inimii)

Persoanele cu ”Covid lung” au raportat problem cu bătăile inimii: simțeau că inima sare peste o bătaie sau ritmul acestora nu era pur și simplu cel natural. Inima bate fie prea tare, fie prea încet.

Acestea sunt urmările unui inimi slăbite sau deteriorate.

Dr. Ben a declaratt, în concluzie, că nu este clar de ce unii supraviețuitori ai Covid-19 experimentează astfel de simptome, în timp ce alții au o recuperare deplină.

„Rapoartele sugerează că nu există o legătură direct între severitatea bolii și dezvoltarea acestor simptome pe termen lung. Sunt oameni care au fost la Terapie Intensivă și s-au recuperat complet, în timp ce alții, care au avut forme minore de infecție au trăit aceste simptome luni de zile”, a mai spus doctorul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Studiile clinice finale pentru un vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltate de AstraZeneca și Universitatea Oxford, au fost suspendate după ce un participant a avut o reacție adversă, în Marea Britanie.

Coronavirus: Cercetările pentru vaccinul de la Universitatea Oxford, ÎNTRERUPTE. Un participant s-a îmbolnăvit

Bărbat cu astm cronic, obligat să poarte mască în avion: „Am simțit că toată lumea era împotriva mea”

Bărbat cu astm cronic, obligat să poarte mască în avion: „Am simțit că toată lumea era împotriva mea”