in

Cresc tensiunile între UK şi UEDavid Cameron (foto) a acuzat Uniunea Europeană că “băgă mâna” în buzunarele cetăţenilor şi a spus că este din ce în ce mai presat să organizeze un referendum cu privire la ieşirea Marii Britanii din UE.

Euroscepticii din Marea Britanie insistă asupra schimbării politicilor cu privire la legătura dintre ţara lor şi Uniunea Europeană. Ei spun că este nevoie de imaginaţie, tenacitate şi curaj pentru a renegocia poziţia ţării si pentru a aduce înapoi la Londra puterea de decizie asupra unor aspecte esenţiale ale politicilor interne.

David Davis, parlamentar conservator, propune un referendum în două etape. Prima etapă va încerca să decidă dacă publicul doreşte o renegociere a termenilor între Marea Britanie şi UE, iar în a două etapă, publicul îşi va exprima decizia finală – dacă noile condiţii sunt satisfăcătoare sau ţara lor ar trebui să părăsească definitiv Uniunea.

Cameron, într-un interviu, a spus că Uniunea doreşte o creştere a bugetului, dar Marea Britanie nu este pregătită pentru asta. În condiţiile în care britanicii au tăiat unele bugete cu 30%, iar bugetul poliţiei cu 20%, este inacceptabil să dea mai mulţi bani către UE. El a mai spus că Uniunea ar trebui să se oprească din “buzunăritul” populaţiei şi că ar trebui să îşi planifice mai bine cheltuielile.

Pro-Europenii spun că ei nu cred că David Cameron va forţa lucrurile şi că părăsirea UE ar fi un dezastru economic pentru Marea Britanie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vaslui, oraşul depopulat de migraţie

DRP a cauzat prejudicii de milioane de lei