in

Crește numărul de cazuri de coronavirus în Regatul Unit. Ce măsuri anunță guvernul britanic

A fost consemnată o creștere a numărului cazurilor de infectare cu coronavirusul COVID-19 a în Marea Britanie.  Numărul persoanelor infectate a ajuns duminică, 1 martie, la 35, în timp ce premierul Boris Johnson a avertizat că se așteaptă ca acest număr să crească și mai mult, relatează agenția Reuters.

Johnson va conduce luni o ședință a comitetului de răspuns pentru situații de urgenta.


„Sunt foarte încrezător că această țară va avea capacitatea să gestioneze situația”, a spus el, în timp ce vizita un centru medical din Londra.

„Este clar că vor fi mai multe. Acum este probabil să se răspândească mai mult”, a adăugat Johnson, referindu-se la numărul cazurilor de infectare.

Guvernul său a anunțat unele detalii ale „planului de luptă” pe care l-a întocmit pentru a preveni răspândirea virusului, altele urmând să fie prezentate în cursul săptămânii care începe. Johnson a precizat că, la nevoie, se va lua în considerare posibilitatea închiderii școlilor și anularea evenimentelor publice.

Italieni hărțuiți în Londra din cauza coronavirus

Dacă virusul se extinde, o altă măsură va fi reangajarea cadrelor medicale pensionate. De asemenea, persoanele care pot lucra de acasă ar putea fi încurajate să procedeze astfel, cel puțin până la venirea verii, când autoritățile speră că ar putea gestiona mai uşor această criză sanitară.

De asemenea, guvernul de la Londra va lansa săptămâna aceasta o nouă campanie de informare publică cu măsuri pe care fiecare cetățean le poate lua pentru a diminua riscul infectării cu noul coronavirus, cum ar fi de exemplu spălarea mai frecventă a mâinilor timp de cel puțin 20 de secunde fiecare dată.

Dintre ultimele 12 cazuri testate pozitiv pentru COVID-19 în Marea Britanie, trei au fost în contact cu o persoană deja infectată, șase persoane au călătorit recent în Italia şi alte două în Iran, țări care se numără printre cele mai afectate de acest virus, iar într-un caz nu s-a reuşit stabilirea unei legături epidemiologice.

Breaking News! Alte două cazuri confirmate de coronavirus în Marea BritanieAtenționare de călătorie în Marea Britanie, în perioada 28 februarie – 2 martie. Furtuna Jorge vine cu ploaie și zăpadă

Alte două cazuri de coronavirus în Londra. În Marea Britanie se discută despre închiderea școlilor