in ,

Criza coronavirus în Marea Britanie: 20.000 de militari, mobilizați pentru a interveni

20.000 de militari britanici sunt pregătiți pentru a ajuta la criza declanșată de coronavirus, trupele urmând să ajute la transportul cisternelor de oxigen, să sprijine poliția și să suplimenteze personalul din spitale.

Rezerviștii au fost anunțați joi, 18 martie, pentru a se mobiliza, dacă este necesar, ca parte a efortului de a pregăti forțele armate în cazul în care guvernul va solicita, arată Sky News.

Toate concediile de odihnă au fost anulate pentru trupele care sunt în operațiuni peste graniță, în timp ce exercițiile din Canada și Kenya au fost amânate.

„Bărbații și femeile forțelor noastre armate sunt gata să protejeze Marea Britanie și cetățenii ei de toate amenințările, inclusiv COVID-19”, a declarat ministrul Apărării, Ben Wallace.

Coronavirus în Marea Britanie: Evacuările celor care nu pot plăti chiria, interzise timp de trei luni

Numărul morților de coronavirus în Marea Britanie a depășit 100. Școlile se închid de vineri

Coronavirus în Marea Britanie: Numărul celor infectați a crescut cu 676 în 24 de ore. Se închid școlile în Scoția și Țara Galilor

„Suntem capabili să oferim asistență în întreaga țară, în acest moment”, a mai spus acesta.

„Începând cu mine, întregul Minister al Apărării și forțele armate sunt dedicate să ajute națiunea în această pandemie globală”, a mai anunțat ministrul britanic al Apărării.


Soldații, marinarii și piloții ajută deja alte departamente guvernamentale și autorități locale cu planificările pentru pandemie.

Însă aportul militar ar putea crește semnificativ dacă criza va crește și guvernul va fi obligat să solicite asistență, mai arată sursa citată.

În așteptare, alți 10.000 de soldați, marinari, piloți și pușcașii marini regali vor fi pregătiți să se mobilizeze.

Rezerviștii ar putea fi solicitați să suplimenteze nevia de specialiști, cum ar fi ingineri sau tehnicieni.

Mulți dintre medicii și asistentele din forțele armate sunt rezerviști care lucrează deja pentru NHS.

A fost deja luată o decizie de a instrui 150 de angajați pentru a conduce cisternele de oxigen pentru a sprijini NHS, dacă este necesar. Aceștia vor începe antrenamentul luni, a anunțat Ministerul Apărării.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Londra: Se reduce numărul de trenuri, se închid 40 de stații de metrou. Metroul de noapte – suspendat

Primele semne în cazul infectării cu coronavirus: Pierderea gustului și mirosului