in ,

Criza coronavirus în UK. Ce se întâmplă cu șantierele din Londra în timpul măsurilor luate de guvernul britanic: „Avem familii și copii acasă”

Muncitorii în construcții din Marea Britanie continuă să meargă la muncă pe șantierele din țară și consideră că sunt „neprotejați” în fața pandemiei de coronavirus.

Chiar în ziua în care ar fi trebuit să intre în vigoare noile măsuri anunțate de premierul Boris Johnson, șantierele din Lodnra și din restul țării erau pline de muncitori.

Cei mai mulți lucrători în construcții își desfășoară activitatea în apropiere unul de celălalt, în medii în care distanțarea socială este imposibilă.

Unii au spus că nu li s-a oferit „nicio îndrumare” cu privire la ceea ce se întâmplă cu slujbele lor.

Metrourile din Londra, arhipline în prima zi a interdicțiilor anunțate de Boris Johnson

La fel și șoferii care livrează marfă la magazinele cu mărfuri neesențiale au fost și astăzi pe drumuri, pentru John Lewis, H&M, Debenhams și Boux Avenue care au menținut toate serviciile normale.

În discursul său, Boris Johnson nu a menționat cine are voie să călătorească, iar mulți muncitori au continuat să meargă la locul de muncă în această dimineață, ca de obicei.

Unul dintre miniștrii cabinetului Johnson, Michael Gove, a spus, potrivit Daily Mail: „Este cazul ca munca să continue pe șantiere. Oamenii ar trebui să urmeze măsuri de distanțare socială. Dar șantierele în aer liber pot continua”.

Totuși, imaginile din prima zi de blocare arată lucrători din construcții care se agită pe șantiere, fără să țină cont de distanțarea socială.

Pe de altă parte, Nicola Sturgeon și Sadiq Khan au creat confuzie atunci când au sfătuit lucrătorii din construcții să rămână acasă, susțin cei de la Daily Mail.

VIDEO -Carantina lui Boris. Trafic intens în Londra, în prima zi de interdicții majore în Marea Britanie. Șantierele sunt pline de muncitori, stațiile sunt pline de oameni

Muncitorii din construcții spun acum că sunt speriați că s-ar putea îmbolnăvi și să ducă virusul acasă, dar au adăugat că nu au de ales din cauză că riscă să-și piardă locul de muncă și să nu mai fie plătiți.

Un macaragiu dintr-un șantier de construcții din Londra, cu 400 – 500 de lucrători, a spus: „Toți cei de pe șantier sunt supărați și neprotejați”.

El a spus că nu li s-a oferit nicio îndrumare cu privire la ceea ce se întâmplă, doar și s-a spus că vor lucra „pur și simplu până când nu li se va comunica altceva”.

„Am familie și copii acasă. Sunt, în Londra în preajma tuturor acestor oameni, iar apoi duc totul într-o casă izolată”, a spus acesta.

Primarul Londrei a declarat ieri că „singurele persoane care ar trebui să plece de acasă sunt cele care sunt esențiale pentru a avea grijă de noi. În opinia mea, singurii lucrători în construcții care ar trebui să lucreze sunt cei care sunt necesari pentru siguranța noastră”.

Mai multe companii de construcții au anunțat că nu vor închide șantierele dacă nu vor fi obligate să facă asta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Regina Elisabeta

Lecţie de stil de la Regina Elisabeta: ruj roșu pentru un moral ridicat împotriva pandemiei

afectat financiar

Ce trebuie să faceți în cazul în care sunteți afectat financiar de această criză. Întrebări frecvente