in

TERIFIANT: Cum s-a pregătit teroristul Ali Harbi să îl ucidă pe parlamentarul Sir David Amess

teroristul Ali Harbi

Teroristul Ali Harbi, în vârstă de 26 de ani a fost găsit vinovat de uciderea unui parlamentar britanic și pregătirea unor acte de terorism.

Sir David Amess, parlamentar conservator, a fost înjunghiat de peste 20 de ori în timpul unei vizite în circumscripția sa electorală din Leigh-on-Sea, Essex, în octombrie anul trecut.

Potrivit Sky News, un terorist „însetat de sânge” și „fanatic” a fost găsit vinovat de uciderea deputatului, „un asasinat în scopuri teroriste”.

În urma procesului de la Old Bailey, Ali Harbi Ali a fost condamnat pentru crimă și acuzat de pregătire unor acte de terorism.

A refuzat să se ridice în picioare „din motive religioase”

Inculpatul a refuzat să se ridice în picioare când s-a citit sentința „din motive religioase”, juriul pronunțând verdictul după doar 18 minute de deliberare, arată Sky News.

Familia lui Sir David a fost prezentă în sala de judecată, la doar câțiva metri de Ali, care nu arăta nicio emoție.


La Old Bailey s-a dovedit că Ali era un susținător „însetat de sânge” al Statului Islamic, care și a petrecut ani de zile organizând uciderea unui parlamentar britanic.

Tânărul de 26 de ani a urmărit o serie de potențiale ținte politice importante, inclusiv pe Michael Gove, Dominic Raab și Sir Keir Starmer, înainte de a-l lua în vizor pe Sir David.

Teroristul a reușit să aranjeze o întâlnire cu deputatul, înșelându-l să creadă că este un lucrător din domeniul sănătății care se mută în zonă și care dorește să discute chestiuni locale.

Ucigașul a călătorit de la casa lui din Kentish Town, nordul Londrei, la Biserica Metodistă Belfairs din Leigh-on-Sea, unde avea loc vizita lui Sir David în circumscripția parlamentară.

Teroristul Ali Harbi: „Am făcut-o pentru Siria”

După ce Ali a părut „relaxat și vorbăreț” când a sosit la întâlnire, aghiotantul lui Sir David, Rebecca Hayton, a descris că l-a văzut pe ucigaș ridicându-se, spunând „îmi pare rău”, scoțând un cuțit din haine și înjunghiindu-l pe parlamentar „direct în stomac”.

„Inculpatul l-a înjunghiat din nou. Într-adevăr, l-a înjunghiat de mai multe ori într-un atac vicios și frenetic”, a spus procurorul.

După atac, Ali a spus că dorește ca „fiecare ministru al parlamentului (sic) care a fost de acord cu bombardarea Siriei și cu războiul din Irak, să moară”.

Uciderea parlamentarului David Amess, un act terorist comis de un britanic de origine somaleză

„Am făcut-o pentru Siria”, a spus Ali. „Am făcut-o din cauza oamenilor nevinovați. Am făcut-o din cauza bombardamentelor. A meritat să moară”.

Ucigașul ținea un telefon în mână după ce l-a atacat pe Sir David în care se auzea vocea surorii sale țipând la el.

După ce l-a ucis pe Sir David, teroristul a susținut că „vrea să fie împușcat de poliție și să devină un martir”.

A urmărit mai mulți parlamentari pentru a-i ucide

Ali a spus că nu regretă uciderea lui Sir David și a spus că deputatul merita să moară pentru că a votat în parlament pentru atacurile aeriene asupra Siriei în 2014 și 2015.

Ali a făcut excursii de recunoaștere în apropierea Camerelor Parlamentului, de mai multe ori, în septembrie 2021 – cu o lună înaintea crimei.

El a făcut, de asemenea, șase călătorii separate „căutând” adresa lui Michael Gove și a vizitat cabinetul de circumscripție al deputatului Mike Freer.

Ali și-a luat notițe cu planurile de a-l ataca pe Gove în timp ce făcea jogging – dar a decis să nu-l mai urmărească, după ce ministrul s-a despărțit de soția sa și casa a fost vândută.

Sir David, în vârstă de 69 de ani, tată a cinci copii, a fost parlamentar din 1983 până la moartea sa.

Ali își va afla sentința miercuri, 13 aprilie, la Old Bailey.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

rareș bogdan diaspora

Rareș Bogdan, luat la înjurături de românii din diaspora. Și-a blocat comentariile pe pagina sa de Facebook

vladimir putin război nuclear

Predicția TERIFIANTĂ a lui Vladimir Putin despre un război nuclear: „Nimeni nu va supraviețui!”