in

Cum trăiau victimele fraților Lupu: 30 de oameni în trei camere, femei și bărbați. La ora 20.00 se dădea stingerea

Zeci de muncitori români câștigau 18 lire sterline pe zi, fiind obligați să trăiască într-o locuință plină de șobolani și mizerie, de către frații Lupu, condamnați la închisoare în Marea Britanie.

Alexandru Lupu, în vârstă de 43 de ani, și frații săi mai mici, Grigore, 39 de ani, și Valentin, în vârstă de 24 de ani, au fost închiși pentru un total de 28 de ani, scrie Daily Mail.


Poliția a constatat că mai mult de 30 de persoane au fost forțată să trăiască într-o casă cu trei dormitoare din estul Londrei, unde apa era distribuită cu măsură, iar la ora 20:00 se dădea stingerea.Femeile stăteau în aceeași cameră cu bărbații, despărțite de o perdea.

Victimele erau recrutate din România sub promisiunea unei vieți mai bune în Anglia. De asemenea, au fost recrutați români care trăiau pe străzile Londrei și cărora li s-au promis, de asemenea, salarii decente.

Fratele cel mai în vârstă, Alexandru, închiriase trei proprietăți în estul Londrei, unde locuiau sclavii români.

Ceilalți doi frați, Valentin și Grigore, îi băteau și îi amenințau pe lucrătorii care se revoltau împotriva „regimului”.

Una dintre victimele fraților Lupu a fost găsită rătăcind pe străzi și dusă la o secție de poliție de către un voluntar al Armatei Salvării, moment în care s-a declanșat o anchetă.

Ea a dezvăluit faptul că era forțată să lucreze pentru frații Lupu la hotelul Premier Inn din Waterloo.

Cei trei bărbați au negat acuzațiile de muncă forțată și exploatare, dar au fost condamnați.

Grigore și Valentin Lupu au fost închiși timp de zece ani, în timp ce Alexandru Lupu a fost condamnat la opt ani de închisoare.

Alte cinci persoane au fost achitate pentru infracțiunile menționate mai sus, dar sunt cercetate în continuare pentru spălare de bani.

Muncă forțată, exploatare și trafic de persoane. Periculoșii frați Lupu au ajuns după gratii în Marea BritaniePanică la bordul unui avion care decolase de pe aeroportul Stansted. O pasageră a vrut să intre în cabina piloților

Procurorul general închide graniţele pentru minora luată cu mascaţii de la asistenţii maternali. Familia din SUA nu poate să scoată copila din țară