Cum va arăta cardul de vaccinare anti-COVID din Marea Britanie și cum va fi folosit. Va fi obligatorie vaccinarea în Regatul Unit?

Cardul de vaccinare va fi înmânată fiecărui britanic după ce va fi injectat cu vaccinul anti-Covid – începând de mâine.

Nu este clar încă dacă noile carduri Covid vor fi obligatorii sau dacă vor fi folosite ca un „pașaport de imunitate”, scrie The Sun.

Ministrul galez al sănătății, Vaughan Gething, a declarat că simbolul „de dimensiune a cardului de credit” va fi folosit doar pentru a le reaminti oamenilor să primească o a doua doză de vaccin.

El a spus: „Acestea vor acționa ca un memento pentru a doua doză și pentru tipul de vaccin și vor oferi, de asemenea, informații despre modul de raportare a efectelor secundare.”

Marea Britanie: Fiecare persoană vaccinată anti-COVID va primi un card care va dovedi că este imunizată

Ministrul cabinetului Michael Gove a respins, de asemenea, sugestia unui „pașaport de imunitate” care să le permită oamenilor să se deplaseze prin țară.


El a declarat pentru Sky News: „Nu, asta nu este planificat. Cu siguranță nu intenționez să introduc pașapoarte de vaccin și nu cunosc pe nimeni altcineva din guvern care să o facă.”

Cu toate acestea, ministrul responsabil cu vaccinarea din Marea Britanie, Nadhim Zahawi, a declarat că este probabil ca locurile de divertisment, inclusiv restaurantele și barurile, să introducă un fel de dovadă a sistemului de vaccinare.

Poziția Guvernului este că vaccinurile nu vor deveni obligatorii. Dar există zvonuri că britanicilor li s-ar putea refuza accesul la magazine și servicii, dacă nu arătați vor arăta un astfel de card de vaccin.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie: Fiecare persoană vaccinată anti-COVID va primi un card care va dovedi că este imunizată

Lider AUR, candidat la Camera Deputaților, judecat pentru furturi din bancomate. Doi ani cu suspendare pentru violență: „L-am urecheat puțin”