in

Declarații șoc în cazul româncei moarte după naștere la un spital din Anglia: I-au fost refuzate produsele pentru coagularea sângelui

Un medic de la Spitalul Universitar Basildon a declarat în fața anchetatorilor că româncei Gabriela Pintilie i s-au refuzat produsele de coagulare a sângelui, aceasta murind în urma unei hemoragii puternice, la câteva ore după naștere.

Potrivit BBC, Gabriela Pintilie a pierdut șase litri de sânge, după ce a născut o fetiță, prin cezariană, în februarie 2019.

Mama care locuia în Grays, Essex, a murit după ce nu a primit produsele de sânge de care avea nevoie pentru transfuzie, relevă ancheta.

Copilul ei s-a născut sănătos și a supraviețuit.

Gabriela a pierdut mai mult de un litru de sânge în șapte minute, în urma unei hemoragii puternice în timpul cezarianei și a murit șapte ore mai târziu, la ora 04.41, pe 27 februarie 2019.

Dr. Tom Hall, anestezistul responsabil de urmărirea pierderii de sânge a doamnei Pintilie în cadrul intervenției chirurgicale a declarat că un hematolog consultant a refuzat să emită produse de coagulare a sângelui, cum ar fi plasma proaspătă înghețată, în sala de operații.

Hematologul i-a spus colegului său că produsele nu vor fi eliberate până când ultimul set de analize de sânge nu va fi gata, a spus dr. Hall.

El a povestit: „Doamna Pintilie era foarte instabilă în acest moment, tensiunea arterială fluctua, frecvența cardiacă creștea. Era într-o stare foarte rea.”

Anestezistul a mai spus că a fost „surprins” de decizia colegului său de a reține produsele din sânge.

La scurt timp după ora 02:00 GMT, dr. Hall l-a sunat pe hematolog însuși, dar a fost din nou refuzat.

Și-a amintit că sângele doamnei Pintilie „arăta ca apa”.

După o oră, Gabriela Pintilie a intrat în stop cardiac și a murit 45 de minute mai târziu.

Ancheta continuă.

Anglia. O româncă de 36 de ani a murit la câteva ore după ce a născut. Ancheta: „Nu a primit tot sângele de care avea nevoie”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministru britanic: „Vor fi expulzări”. Parlamentul European, îngrijorat de soarta cetățenilor europeni din Regatul Unit

Bărbatul care a omorât un român lovindu-l intenționat cu mașina a fost condamnat pentru omor