in

Docherii din Marea Britanie refuză să descarce petrol și gaze rusești. „Sunt PĂTATE DE SÂNGE”

Docherii din Marea Britanie refuză să descarce petrol și gaze rusești. „Sunt PĂTATE DE SÂNGE”

Docherii din Marea Britanie iau atitudine împotriva invadării Ucrainei de către Rusia și refuză să descarce petrol și gaze rusești în porturile britanice, transmite CNBC.

Sancțiunile din partea Guvernului Regatului Unit înseamnă că navele rusești nu au voie să acosteze în porturile britanice. Cu toate acestea, mărfurile și carburanții rusești pot fi încă transportate în țară cu nave străine, în prezent neexistând nicio blocare a produselor din Rusia.

Cu toate acestea, lucrătorii din porturile au luat problema în propriile mâini. Grupul Essar, care conduce rafinăria Stanlow din nord-vestul Angliei, a declarat că o navă sub pavilion german a primit aprobarea să acosteze la terminalul petrolier Tranmere, de pe râul Mersey.

Cu toate acestea, Sharon Graham, secretarul general al sindicatului Unite, a spus că membrii săi „nu vor descărca sub nicio formă petrol rusesc, indiferent de naționalitatea navei care îl livrează”.

„Sunt foarte mândră de faptul că membrii @unitetheunion au luat o atitudine de principiu pentru a împiedica petrolul rusesc să vină în porturile noastre. Dar este îngrozitor că au fost puși în această poziție de @GOVUK, care încă își târăște picioarele cu sancțiunile”, a adăugat ea.

Între timp, două nave rusești care urmau să andocheze în Kent, în sud-estul Angliei, au fost respinse în acest weekend din cauza sancțiunilor.


Personalul terminalului Grain LNG din portul Rotherham și-a exprimat furia că ar putea fi solicitați să descarce încărcăturile navelor.

Guvernul britanic schimbă legislația pentru a facilita aplicarea de sancțiuni împotriva oligarhilor ruși

 „Lucrătorii de la terminalul nu vor să atingă marfa, având în vedere tragedia care se desfășoară în Ucraina. Acești angajați sunt hotărâți să-și arate sprijinul pentru poporul ucrainean și să susțină sancțiunile impuse Rusiei”, a declarat Matt Lay, șeful pentru energie al sindicatului Unison, care reprezintă lucrătorii de la terminalul Kent, la începutul acestei săptămâni.

 Una dintre nave, Boris Vilkitsky, cu un transport de gaz, a acostat sâmbătă în portul Montoir-de-Bretagne din Franţa, după ce a fost refuzată în Marea Britanie.

„Este sânge pe acest petrol”

Greenpeace a declarat într-un comunicat că s-a confruntat pe mare cu această navă, activiștii afişând un banner pe care scria „Războiul combustibililor fosili”, la sosirea acestuia în Franța.

În Țările de Jos, unde navele rusești nu sunt în prezent interzise, ​​se pare că muncitorii docurilor iau la rândul lor atitudine.

Muncitorii se pregătesc pentru o reacție legală din partea companiilor petroliere și a expeditorilor. Niek Stam, purtătorul de cuvânt al sindicatului olandez FNV Havens, a declarat pentru Source Material: „Există sânge pe acest petrol, sânge pe acest cărbune și sânge pe gaze… Suntem în proces de a afla cum îl putem boicota fără a risca o amendă enormă în instanță.”

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat pentru Sky News că este obligatoriu ca toate porturile să respecte legislația care interzice toate navele rusești. El a adăugat că miniștrii Marii Britanii explorează opțiuni pentru „a reduce și mai mult cantitatea deja mică de importuri pe care le primim din Rusia. Continuăm să îndemnăm Europa să pună în aplicare planuri pentru a pune capăt dependenței lor de gazul rusesc”, au adăugat ei.


///Docherii din Marea Britanie refuză să descarce petrol și gaze rusești. „Sunt PĂTATE DE SÂNGE”///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Studiu la Oxford: Infecția cu coronavirus poate micșora creierul

Refugiații UCRAINENI, refuzați de Mare Britanie. Trebuie să aștepte zile întregi viză pentru a se alătura familiilor

Refugiații UCRAINENI, refuzați de Mare Britanie. Trebuie să aștepte zile întregi viză pentru a se alătura familiilor